Osmolite HiCal—ústní roztok 1000 ml

Humánní léčivý přípravek

Osmolite je potravina určená k dietnimu postupu při podvýživě nebo riziku vzniku podvýživy. Výživově kompletní tekutá strava s velmi vysokým obsahem energie vhodná k podávání sondou. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2548288 | Zbozi: 18121217

Popis produktu

Osmolite je potravina určená k dietnimu postupu při podvýživě nebo riziku vzniku podvýživy. Výživově kompletní tekutá strava s velmi vysokým obsahem energie vhodná k podávání sondou. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Maltodextrin
Mléčná bílkovina

Užití

Osmolite je potravina určená k dietnimu postupu při podvýživě nebo riziku vzniku podvýživy. Ideální nízkozbytková výživa, na podávání sondou a je vhodná jako jediný nebo doplňkový zdroj výživy.

Dávkování

Perorálni podání: Po otevření výrobek uzavřete, uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 24 hodin.
Podávání sondou: Průtok a množství výživy při podávání sondou závisí na stavu a toleranci pacienta. Dodatečnou potřebu tekutin lze pokryt podáním vody. Dávejte pozor, aby nedošlo ke kontaminaci přípravku při jeho přípravě a podání. Výživu napojenou na enterální set znehodnoťte do 24 hodin na napojení.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Používejte na základě doporučení lékaře nebo osoby kvalifikované v oblasti výživy lidí, farmacie nebo péče o matku a dítě. Před otevřením dobře protřepejte. Po otevření výrobek uzavřete a uchovávejte v chladničce; výživu, kterou nespotřebujte do 24 hodin, znehodnoťte.

Poznámka

Nevystavujte dlouhodobě světlu. Neotevřenou výživu uchovávejte při pokojové teplotě.
Nepodávat parenterálně (intravenózně). Neužívat při galaktosémii.

Složení

Voda, maltodextrin, slunečnicový olej s vysokým obsahem kyseliny olejové, sodná, horečnatá a vápenatá sůl kaseinu (mléčné bílkoviny), řepkový olej, sacharóza, izolovaná sojová bílkovina, minerály: citronan draselný, uhličitan vápenatý, chlorid sodný, citronan sodný, hydrogenfosforečnan hořečnatý, síran železnatý, síran zinečnatý, síran manganatý, síran měďnatý, selenan sodný a jodid draselný; emulgátor (E 322, sojový recithin), aroma, stabilizátory (E 460, E 466) vitaminy: cholin-chlorid, kyselina askorbová (vitamín C), nikotinamid, pantothenan vápenatý, pyridoxin-hydrochlorid (vitamín B6), thiamin-hydrochlorid (vitamín B1), riboflavin (vitamin B2), beta karoten, kyselina listová,
DL-alta-tokoferyl-acetát (vitamin E), retinol-palmitát (vitamín A), biotin, fytomenadion (vitamín K1), kyanokobalamin (vitamín B12) a cholekalciferol (vitamin D3); taurin,
L-karnitin, barvivo (E120). Může obsahovat síran horečnatý a chlorid draselný.
Údaje o firmě
Společnost Abbott byla založena v 1888 ve spojených státech v Chicagu lékařem Dr.
Wallacem Calvinem Abbottem. Jsme společnost s celosvětovou působností působící v oboru zdravotní péče, zaměřena na výzkum a vývoj nových léků, nových technologií a nových způsobů ochrany zdraví. Naše produkty představují široký rozsah péče, od nutričních produktů a laboratorních diagnostik přes zdravotnické prostředky až k lékům.
Rozsáhlé portfolio produktů společnosti Abbott provází celý lidský život - řešíme důležité zdravotnické potřeby od dětství až po zralý věk člověka. V průběhu naší více než 120 let historie, směřovali vždy zaměstnanci společnosti Abbott k jedinému a stálému cíli: rozvíjet lékařskou vědu s cílem pomáhat lidem ke zdravějšímu způsobu života. To je součást našeho dědictví, které nás stále v našem povolání žene kupředu. V dnešní době spojuje všech 72 000 zaměstnanců společnosti Abbott po celém světě jedna snaha především: život a jeho možnosti v dobách, kdy se cítíme nejlépe. Abbott má prodejní, výrobní, výzkumné a vývojové, jakož i distribuční závody a zařízení po celém světě, vždy co nejblíže svým zákazníkům a jejich potřebám. Jsme uznáváni pro svůj celosvětový dosah a naši schopnost sloužit svým zákazníkům po celém světě.
Společnost Abbott je hrdá na to, že je též uznávána jako dobré místo pro práci, protože usiluje o to, abychom poskytli svým zaměstnancům prostředí, které jim napomáhá k úspěchu. Obdrželi jsme již četná místní, národní a mezinárodní vyznamenání za naši snahu vytvořit skvělé pracovní prostředí. Naše programy sahají od oceněných výhod v oboru zdravotní péče po řadu praktických a wellness služeb, jako i dlouhodobých výhod pro naše zaměstnance v důchodovém věku.
Naše závazky zaměřené na zlepšování života sahají až k humanitárním záležitostem.
Uvědomujeme si, že jako jeden z vedoucích poskytovatelů moderních prostředků pro zdravotní péči máme jedinečnou odpovědnost i příležitost zajistit, aby všichni lidé měli k těmto prostředkům přístup — a to jak ti chudí a neprivilegovaní, tak oběti přírodních katastrof. Jsme rozhodnuti tuto svoji úlohu splnit prostřednictvím rozmanitých kreativních sociálních programů.Daný slib společnosti Abbott tkví ve schopnostech, které přináší naše práce ve prospěch zdraví a života lidí. www.abbott.cz

Příbalový léták