Nutrison Powder—430 g

Humánní léčivý přípravek

Potravina pro zvláštní lékařské účely. Pro řízenou dietní výživu při podvýživě související s nemocí u pacientů, kteří potřebují enterální výživu. Nutričně kompletní výživa určená pro podání sondou. Bez lepku. Bez vlákniny. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 4008976680055 | Zbozi: 18112223

Popis produktu

Potravina pro zvláštní lékařské účely. Pro řízenou dietní výživu při podvýživě související s nemocí u pacientů, kteří potřebují enterální výživu. Nutričně kompletní výživa určená pro podání sondou. Bez lepku. Bez vlákniny. Čtěte podrobně příbalový leták.

Užití

Pro řízenou dietní výživu při podvýživě související s nemocí u pacientů, kteří potřebují enterální výživu.

Dávkování

Určí lékař nebo pracovník kvalifikovaný v oblasti klinické výživy.

Kontraindikace

Nevhodné pro kojence a pacienty s galaktosémií.

Fakta

Dobře uzavřenou plechovku skladujte na suchém a chladném místě. Ne v chladničce.
Umyjte si ruce, používejte čisté a vysterilizované nádobí. Ujistěte se, že povrch plechovky je rovněž čistý. Převařenou zchladlou vodu naljte do sterilní nádoby a přidejte předepsané množství prášku. Používejte pouze přiloženou odměrku. Míchejte do úplného rozpuštění prášku. Nepřidávejte do přípravku léčiva. Podávejte při pokojové teplotě.
Každou porci připravujte vždy čerstvou. Doba zavěšení připravené výživy nesmí přesáhnout 4 hodiny při pokojové teplotě. Nespotřebovanou porci vždy znehodnoťte. Po každém použití plecvhovku pečlivě uzavřete a uchovávejte na suchém a chladném místě (ne v chladničce). Obsah spotřebujte do 1 měsíce.

Poznámka

Důležitá upozornění: Pouze pro enterální použití. Není určeno pro parenterální podávání.
Pouze pro použití pod lékařským dohledem. Vhodné jako jediný zdroj výživy. Nevhodné pro pacienty do 1 roku věku. Při podávání dětem ve věku od 1 do 6 let je nutno dbát zvýšené opatrnosti. V trávicím traktu může dojít ke koagulaci přípravku, např. kvůli interakcím s léky. Pečlivě sledujte klinický stav.

Složení

Glukózový sirup, kaseinát z kravského mléka, rostlinné oleje (palmový, kokosový, řepkový, slunečnicový, triglyceridy se středním řetězcem (palmový olej)), citronan draselný, emulgátor (sójový lecitin), citronan sodný, chlorid sodný, hydrogenfosforečnan didraselný, chlorid hořečnatý, cholin chlorid, uhličitan vápenatý, hydrogenfosforečnan hořečnatý, fosforečnan vápenatý, L-askorban sodný, maltodextrin, aroma (vanilka), síran železnatý, kyselina L-askorbová, síran zinečnatý, nikotinamid, DL-alfa-tokofery| acetát, síran měďnatý, síran manganatý, D-pantothenát vápenatý, thiamin hydrochlorid, fluorid sodný, DL-alfa-tokoferol, pyridoxin hydrochlorid, retinyl palmitát, riboflavin, sacharóza, kyselina pteroylmonoglutamová, cholekalciferol, chlorid chromitý, molybdenan sodný, karotenoidy ((obsahuje sóju) beta-karoten, lutein, lykopenový oleoresin z rajčat), jodid draselný, seleničitan sodný, D-biotin, fytomenadion, kyanokobalamin.
Údaje o firmě
Společnost Nutricia patří mezi přední světové výrobce enterální klinické výživy s dlouholetou tradicí. Kromě široké škály přípravků určených k řešení malnutrice dodává na trh i přípravky speciální - např. pro diabetiky, pro pacienty s dekubity nebo nádorovým onemocněním.

Příbalový léták