Niquiten Freshmint 4mg—100 žvýkaček

Humánní léčivý přípravek

Přípravek NiQuitin Freshmint Vám pomáhá přestat kouřit tak, že nahradí část nikotinu, vstřebaného kouřením z cigaret. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
886 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 3268308 | Zbozi: 18129746

Popis produktu

Přípravek NiAuitin Freshmint Vám pomáhá přestat kouřit tak, že nahradí část nikotinu, vstřebaného kouřením z cigaret. Čtěte podrobně příbalový leták.

Užití

Nikotin je agonista nikotinových receptorů v periferním a centrálním nervovém systému a má výrazné CNS a kardiovaskulární účinky. Bylo prokázáno, že při použití v tabákových výrobcích na něj vzniká závislost a abstinence je spojena s touhou po kouření a abstinenčními příznaky. Tato touha a abstinenčními příznaky se projevují nutkáním kouřit, depresivní náladou, nespavostí, podrážděností, frustrací nebo zlostí, úzkostí, sníženou schopností soustředit se, neklidem a zvýšenou chutí k jídlu nebo nárůstem tělesné hmotnosti. Zvýkací gumy nahrazují část nikotinu z tabáku a pomáhají snížit intenzitu potřeby kouřit a abstinenčních příznaků.

Dávkování

Přípravek NiAuitin Freshmint 4 mg je vhodný pro kuřáky, kteří kouří více než 20 cigaret denně. Denně je třeba použít dostatečné množství žvýkacích gum, obvykle 8 — 12, až do maximálně 15.

Vedlejší příznaky

Časté: - pocit na zvracení, nepříjemný pocit v trávicím traktu, - bolest v krku, bolavá/suchá ústa, podráždění nebo vřídky v dutině ústní, faryngitida (zánět hltanu), kašel, - poruchy spánku, bolest hlavy, podrážděnost, závratě, - zvracení, škytavka, zažívací potíže, plynatost, průjem, zácpa, - bolest čelisti.

Fakta

Obsahuje nikotin - nepoužívat s jinými přípravky obsahujícími nikotin.

Příbalový léták