Náplast na opary WUNDmed —6 ks

Zdravotnický prostředek

WUNDmed transparentní hydrokoloidní náplasti na opary. Používají se jako ochranná bariéra u násl. typů ran: virus herpes simplex v oblasti rtů, nosu nebo brady. ZDRAVOTNICKÝ PROSTŘEDEK. Čtěte pečlivě příbalovou informaci.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3111623 | Zbozi: 18134624

Popis produktu

WUNDmed transparentní hydrokoloidní náplasti na opary. Používají se jako ochranná bariéra u násl. typů ran: virus herpes simplex v oblasti rtů, nosu nebo brady.
ZDRAVOTNICKÝ PROSTŘEDEK. Čtěte pečlivě příbalovou informaci.

Užití

Náplasti na opary WUNDmed bez glycerolu jsou hydrokoloidní náplasti, které neobsahují želatinu a při styku s tekutinou z rány vytvoří gel.
Díky pěnovému polštářku z polyethylenu na zadní straně je rána opatřena měkkým krytím a nedochází k jejímu odírání, což přispívá k tlumení bolesti.

Kontraindikace

Nepoužívejte u pacientů se známou citlivostí na tento výrobek nebo na některou z jeho složek, zejména na polyisobuten a karboxymethylovou celulózu.
Bezpečnostní opatření: 1. Neaplikujte na infikované rány. 2. Pokud trpíte cukrovkou nebo kardiovaskulárními potížemi, poraďte se před použitím tohoto výrobku se svým lékařem. 3. Pokud by se požadovaný léčebný efekt nedostavil nebo pokud by okolní kůže byla zarudlá a nateklá, kontaktujte svého lékaře či lékárníka. 4. Náplast používejte pouze jednou. Opakované použití může způsobit křížové infekce a snížit účinnost výrobku. 5. Nepoužívejte společně s krémy, protože náplast pak za určitých okolností nemusí přilnout k ráně, což má negativní dopad na výsledek léčby. 6. Náplasti na opary používejte před nanesením make-upu. 7. Výrobek nepoužívejte, je-li obal otevřený/poškozený. 8. Nepoužívejte na krvácející rány / popáleniny třetího stupně.

Dávkování

Návod k použití

1. Postižené místo omyjte vodou a mýdlem a důkladně ho vysušte, protože oleje a vlhkost negativně ovlivňují přilnavost náplasti. 2. V případě prasknutého puchýřku aplikujte slabý dezinfekční přípravek. 3. Odtrhněte větší část separační fólie. Umístěte náplast na střed postiženého místa. 4. Odtrhněte menší část separační fólie. Přitlačte náplast na kůži v okolí. 5. Náplast neodlepujte, dokud se nezačne odlepovat sama. 6. Aplikaci opakujte, dokud nebude léčebný proces dokončen.
Odstranění náplasti: 1. Okraje náplasti opatrně nadzvedněte a současně zatlačte kůži dolů. 2. Pokračujte ve zvedání okrajů, dokud se neodlepí od povrchu kůže. 3. Zatlačte na kůži a tím náplast odlepte od kůže. 4. Alternativa: Horizontální natahování a nadzvedávání náplasti ve většině případů usnadní její odstranění. 5. Náplast řádně zlikvidujte.
Jak často je nutné náplast měnit: 1. Náplast by měla zůstat přilepená na ráně co možná nejdéle. 2. Pokud z rány vytéká tekutina, je třeba náplast neprodleně vyměnit. 3. Náplast je nutné vyměnit v okamžiku, kdy dojde k vyčerpání jejích absorpčních schopností.

Fakta

Skladujte v chladu a suchu.

Příbalový léták