Mucoplant Sirup proti kašli s jitrocelem a medem —250 ml

Humánní léčivý přípravek

Sirup s přídavkem výtažku z jitrocele a mátové silice. Přípravek s kombinovaným účinkem, kdy zpomaluje tvorbu hlenu v průduškách a usnadňuje jeho vykašlávání. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
233 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 4016369651148 | Zbozi: 18101980

Popis produktu

Sirup s přídavkem výtažku z jitrocele a mátové silice. Přípravek s kombinovaným účinkem, kdy zpomaluje tvorbu hlenu v průduškách a usnadňuje jeho vykašlávání. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Jitrocelový extrakt
Mátová silice

Užití

Tradiční rostlinný léčivý přípravek určený jako pomocný lék k podpůrné léčbě při nemocech z nachlazení a onemocněních horních cest dýchacích provázených kašlem a zahleněním dýchacích cest. Usnadňuje odkašlávání, rozpouští a uvolňuje hleny.
Přípravek mohou užívat děti od 3 let, dospívající a dospělí.
Perorální podání. Přípravek se užívá v průběhu celého dne s odstupem 2-3 hodiny mezi jednotlivými dávkami. K odměření dávky se použije přiložená odměrka.

Dávkování

Dospivající od 15 let a dospělí: 4 — 6 dávek (každá cca 15 ml) denně.
Děti a dospívající 6 - 14 let: 4 - 6 dávek (každá cca 5 ml) denně.
Děti 3 - 5 let: 4 — 6 dávek (každá cca 2,5 ml) denně.

Kontraindikace

Hypersenzitivita na léčivou látku nebo na kteroukoli pomocnou látku.
Nejsou k dispozici data o užití v průběhu těhotenství a kojení, proto jeho užívání v těchto obdobích není doporučeno.

Vedlejší příznaky

Nejsou dosud známy.

Fakta

Přípravek obsahuje 1,7 obj. % alkoholu (ethanolu), to je až 200 mg v jedné dávce (15 ml), což odpovídá do 5 ml piva, 2 ml vína. Je škodlivý pro alkoholiky. Toto je nutno vzít v úvahu u těhotných a kojících žen, dětí a vysoce rizikových skupin, jako jsou pacienti s jaterním onemocněním nebo epilepsií.
Přípravek obsahuje glukózu, fruktózu a sacharózu. Jedna dávka (15ml) obsahuje 2,8 g glukózy, 2,7 g fruktózy a 4,3 g sacharózy. Pacienti se vzácnými dědičnými problémy s intolerancí fruktózy, malabsorpcí glukózy a galaktózy nebo sacharózo-izomaltázové deficienci by tento přípravek neměli užívat. Pacienti s hereditární intolerancí fruktózy (HIF) nemají užívat tento léčivý přípravek.
Uchovávejte při teplotě do 25*C. Uchovávejte v původním obalu, aby byl přípravek chráněn před světlem. Doba použitelnosti po prvním otevření: 1 měsíc

Příbalový léták