MedinTerra Šišák bajkalský—90+10 tablet

Zvyšuje přirozenou imunitu organizmu infekcím. Snižuje vysoký krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi. Chrání jaterní buňky. Antioxidační účinky.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8594015702254 | Zbozi: 18108171

Popis produktu

Zvyšuje přirozenou imunitu organizmu infekcím. Snižuje vysoký krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi. Chrání jaterní buňky. Antioxidační účinky.

Účinné látky

Scutelaria baicalensis

Užití

Zjištěné a lékařsky potvrzené účinky - zvyšuje přirozenou imunitu organizmu a tak zvyšuje odolnost proti infekcím a je mnohem více účinnější než oblíbená Třapatka nachová. Snižuje vysoký krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi. Chrání jaterní buňky (hepatoprotektivum) a preventivně působí proti žaludečním a dvanáctníkovým vředům.
Vhodný při léčbě nespavosti, podrážděnosti a duševní vyčerpanosti. Důležitá vlastnost šišáku, která je zdůrazňovaná zejména v poslední době je silný antioxidační účinek v souvislostí s likvidací volných radikálů. Jeho výrazný vliv na metabolismus buněk srdečního svalu ho staví do popředí v prevenci srdečních chorob. Obecně lze říci, že působí pozitivně (velmi rychle) všude tam, kde je třeba blokovat nevhodný oxidační účinek volných radikálů. V současné době Ize ŠIŠÁK nazvat rostlinou třetího tisíciletí.

Dávkování

1 tableta denně.

Poznámka

V posledních létech se na světovém trhu léčivých rostlin stále více objevují suché rostlinné extrakty, a to nejen z důvodů jejich vyššího účinku ve srovnání se suchou bylinou, ale také z důvodů ekonomických. Jde o suchý koncentrát vyrobený ze zahuštěného tekutého rostlinného extraktu . Tento suchý, práškovaný extrakt má řadu výborných vlastností, které jej předurčují k moderní výrobě jak lékových forem, tak i potravinových doplňků, kořenících směsí či přírodní kosmetiky.
Tyto suché extrakty na rozdíl od sušených bylin, které se dosud stále používají, mají přesně definované množství účinné látky. A to znamená, že každý extrakt může být vybaven certifikátem a to na obsah účinných látek, ale současně také na limitní obsah těžkých kovů včetně bakteriologického vyšetření na nezávadnost.
Tyto práškované suché extrakty se dobře míchají mezi sebou, ale také např. s vitamíny, minerály, případně s dalšími doprovodnými látkami, které mají např. směs chránit před zvlhnutím, oxidací atd.
Vzhledem k vysoké koncentraci účinných látek při použití suchých extraktů mohou být finální výrobky účinnější než výrobky jako jsou lihové tinktury i extrakty či čajové směsi (samozřejmě ne všechny lihové tinktury, extrakty a zvláště čaje lze nahradit zmíněnými suchými extrakty)
V současné době jsou na světovém trhu téměř všechny běžně používané léčivé rostliny zpracovány do suchých extraktů, a ty se (po smíchání a přesném nadávkování) používají na výrobu tablet a tobolek. Bohužel ne všechny druhy bylin jsou dostupné v podobě suchých extraktů.
Ekonomika výroby při používání suchých extraktů je značně výhodnější než tomu je u tekutých lihových extraktů či tinktur. Tableta či tobolka není zatížena lihovou daní, tak jak lihové extrakty a tinktury a rovněž DPH je v nižší sazbě. Prakticky to znamená, že u zmiňovaných tablet si za nižší cenu koupíte výrobek několikanásobně koncentrovanější z hlediska obsahu účinných látek a navíc s přesným dávkováním. A to tedy ukazuje, že tabletované extrakty jsou pro zákazníka cenově nejvýhodnější.
Firma MedinTerra Brno připravuje novinky, v nichž nahradí všechny lihové extrakty za tabletované či tobolkové suché extrakty.
Měsíční dávka účinné látky v určeném objemu lihové tinktury se nyní u tablet zvýší na 3 měsíční dávky, a to za stejnou cenu. To právě umožní nižší DPH, oproštění od lihové daně (a třeba je myslet také na to, že pro některé zákazníky je i malá dávka lihu naprosto nepřijatelná). Nutno také třeba zvážit fakt, že cena suchých extraktů je nižší v přepočtu na objem sušené byliny (doprava přes moře, způsob skladování, menší doba použitelnosti). Další výhody - přesné a jednoduché dávkování - mluví o výhodnosti tablet před tekutými lihovými i přípravky. Dávejte proto přednost přípravkům se známým - standardizovaným množstvím účinné látky.
Údaje o firmě
Wwww.medinterra.cz

Příbalový léták