Magne B6—40 tablet

Humánní léčivý přípravek

Přípravek se užívá při nedostatku hořčíku v organismu, samostatně nebo ve spojení s nedostatkem dalších látek. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3974541 | Zbozi: 18145182

Popis produktu

Přípravek se užívá při nedostatku hořčíku v organismu, samostatně nebo ve spojení s nedostatkem dalších látek. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Magnesii lactas dihydricus
Pyridoxini hydrochloridum

Užití

Přípravek se užívá při nedostatku hořčíku v organismu, ať už se tento nedostatek vyskytuje samostatně nebo ve spojení s nedostatkem dalších látek. MAGNE B6 lze rovněž použít k léčbě příznaků záchvatů úzkosti spojených se zrychleným hlubokým dýcháním, které vede ke vzniku křečí. Přípravek mohou užívat dospělí a mladiství, děti od hmotnosti 20 kg a těhotné ženy jen na doporučení lékaře a v jím předepsaných dávkách.

Dávkování

Obvykle 6 tablet denně.

Příznaky

Nedostat. hořčíku ovlivňuje psychický stav- citlivost a podrážděnost, únavu a ospalost.
Vitamín B6 ovlivňuje vstup a setrvání hořčíku v buňkách.

Kontraindikace

Přípravek se nesmí užívat při těžké ledvinové nedostatečnosti.

Vedlejší příznaky

Během jeho užívání se může vyskytnout kožní vyrážka, výjimečně průjem nebo bolesti břicha.

Fakta

Je vhodné se vyhnout společnému podávání s přípravky obsahujícími soli fosforu a vápníku, neboť tyto sloučeniny brání vstřebávání hořčíku ve střevě. Při současném podávání s některými antibiotiky (tetracykliny) je nutno přizpůsobit dobu podání přípravku
MAGNE B6, poraďte se v takovém případě se svým lékařem.

Poznámka

V těhotenství by vzhledem k obsahu vitaminu B6 denní dávka neměla překročit 2 tablety nebo 1 ampuli roztoku. Během kojení se užívání přípravku nedoporučuje. Předávkování je při normální činnosti ledvin vyloučeno.

Příbalový léták