Loratadin-ratiopharm 10 mg —30 tablet

Humánní léčivý přípravek

Loratadin-ratiopharm 10 mg je indikován k symptomatické léčbě alergické rinitidy a chronické urtikárie. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 4030096726306 | Zbozi: 18101231

Popis produktu

Loratadin-ratiopharm 10 mg je indikován k symptomatické léčbě alergické rinitidy a chronické urtikárie. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

LORATADINUM

Užití

Loratadin, léčivá látka přípravku Loratadin-ratiopharm 10 mg, je látka zabraňující působení histaminu a tím rozvoji alergických reakcí. Loratadin v obvyklých léčebných dávkách nemá tlumivý (sedativní) účinek na nervový systém, proto neovlivňuje psychomotorickou výkonnost a nezpůsobuje ospalost.
Loratadin-ratiopharm 10 mg se užívá při léčbě alergické rýmy, tlumí její příznaky, jako je kýchání, výtok z nosu, svědění v nose, svědění a pálení očí. Dále se užívá při léčbě příznaků chronické kopřivky, jako je svědění, zarudnutí a vyrážka na kůži.
Loratadin-ratiopharm 10 mg mohou užívat dospělí, mladiství a děti od 2 let s hmotností vyšší než 30 kg.

Dávkování

Dospělí a děti od 12 let: 10 mg jednou denně. Tablety mohou být užívány nezávisle na jídle.
Děti od 2 do 12 let s hmotností vyšší než 30 kg: 10 mg jednou denně.
Děti od 2 do 12 let s hmotností nižší než 30 kg: tablety o síle 10 mg nejsou vhodné pro děti s tělesnou hmotností nižší než 30 kg.
Bezpečnost a účinnost přípravku Loratadin-ratiopharm 10 mg nebyla stanovena u dětí mladších 2 let.

Kontraindikace

Loratadin-ratiopharm 10 mg nesmí být podáván pacientům s přecitlivělosti na loratadin nebo kteroukoli pomocnou látku přípravku.

Složení

Léčivou látkou je loratadinum 10 mg v jedné tabletě. Pomocné látky jsou monohydrát laktosy, mikrokrystalická celulosa, kukuřičný škrob, magnesium-stearát.

Příbalový léták