Imodium Rapid—2mg, 6 tablet

Humánní léčivý přípravek

IMODIUM RAPID 2 mg tablety dispergovatelné v ústech nabízí rychlou pomoc při léčbě akutního průjmu. Tablety se okamžitě rozpouštějí na jazyku, mají příjemné mátové aroma a není nutné je zapíjet vodou. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3670990 | Zbozi: 18129981

Popis produktu

IMODIUM RAPID 2 mg tablety dispergovatelné v ústech nabízí rychlou pomoc při léčbě akutního průjmu. Tablety se okamžitě rozpouštějí na jazyku, mají příjemné mátové aroma a není nutné je zapíjet vodou. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Loperamidi hydrochloridum

Užití

IMODIUM RAPID 2 mg tablety dispergovatelné v ústech nabízí rychlou pomoc při průjmu. Účinkuje do 1 hodiny a to při užití jednorázové dávky 4 mg. Tablety nabízí diskrétní a praktické řešení průjmu při každodenních činnostech a také na cestách.
Komfortní užití je skvělé na cesty a oceníte jej také při podání léku dětem. IMODIUM
RAPID mohou užívat dospělí, dospívající a také děti od 6 let.
IMODIUM RAPID má příjemné mátové aroma a tablety není nutno zapíjet samostatně vodou. Vhodné k léčbě akutního průjmu souvisejícího se syndromem dráždivého střeva.
IMODIUM RAPID je určen pro dospělé, dospívající a děti od 6 let.
Balení obsahuje 6 tablet dispergovatelných v ústech.

Dávkování

Dospělí, dospívající a děti od 6 let
Akutní průjem: počáteční dávka činí dvě tablety (4 mg) pro dospělé a dospívající a jedna tableta (2 mg) pro děti, následuje jedna tableta (2 mg) po každé další řídké stolici.
Chronický průjem: počáteční dávka činí dvě tablety (4 mg) denně pro dospělé a dospívající a jedna tableta (2 mg) denně pro děti; tato počáteční dávka by měla být upravována až do dosažení 1-2 tuhých stolic denně, čehož je obvykle docíleno udržovací dávkou 1-6 tablet (2 mg - 12 mg) denně.
Pacienti s ileostomií: počáteční dávka činí dvě tablety (4 mg) denně pro dospělé a dospívající a jedna tableta (2 mg) denně pro děti; tato počáteční dávka by měla být upravována až do dosažení 1-2 tuhých stolic denně, čehož je obvykle docíleno udržovací dávkou 1-6 tablet (2 — 12 mg) denně.
Maximální dávka pro akutní a chronický průjem a u pacientů s ileostomií je 8 tablet (16 mg) denně pro dospělé, u dětí a dospívajících je zapotřebí určovat dávku ve vztahu k tělesné hmotnosti (3 tablety/20 kg), avšak nelze překročit 8 tablet denně.

Složení

Jedna tobolka obsahuje loperamidi hydrochloridum 2 mg. Monohydrát laktosy, kukuřičný škrob, mastek, magnesium-stearát.
Vrchní část tobolky: želatina, oxid titaničitý (E171), indigokarmín (E132), žlutý oxid železitý (E172)
Spodní část tobolky: želatina, oxid titaničitý (E171), indigokarmín (E132), černý oxid železitý (E172), sodná sůl erythrosinu (E127)

Příbalový léták