Imodium—2mg, 8 kapslí

Humánní léčivý přípravek

IMODIUM 2 mg tvrdé tobolky bojuje proti průjmu a nabízí rychlou úlevu při léčbě akutního a chronického průjmu u dospělých, dospívajících a dětí od 6 let. Účinkuje do 1 hodiny a to při užití jednorázové dávky 4 mg. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3670941 | Zbozi: 18138894

Popis produktu

IMODIUM 2 mg tvrdé tobolky bojuje proti průjmu a nabízí rychlou úlevu při léčbě akutního a chronického průjmu u dospělých, dospívajících a dětí od 6 let. Účinkuje do 1 hodiny a to při užití jednorázové dávky 4 mg. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Loperamidi hydrochloridum

Užití

IMODIUM 2 mg tvrdé tobolky nabízí účinné řešení a slouží k léčbě akutního a chronického průjmu. Účinkuje do 1 hodiny, při užití jednorázové dávky 4 mg. Tobolky jsou dobře snášeny, obsahují léčivou látku loperamid-hydrochlorid, která je doporučována jako první volba při léčbě průjmu“.
IMODIUM je vhodné také k léčbě akutního průjmu souvisejícího se syndromem dráždivého střeva. *WGO - Světovou gastroenterologickou společnost; Reference: Farthing M, er al J Clin
Gastroenterol. 2013; 47:12-20.
Tobolky IMODIUM jsou určeny pro dospělé, dospívající a děti od 6 let.
Balení obsahuje 8 tvrdých tobolek.

Dávkování

Dospělí, dospívající a děti od 6 let
Akutní průjem: počáteční dávka činí dvě tobolky (4 mg) pro dospělé a dospívající a jedna tobolka (2 mg) pro děti, následuje jedna tobolka (2 mg) po každé další řídké stolici.
Chronický průjem: počáteční dávka činí dvě tobolky (4 mg) denně pro dospělé a dospívající a jedna tobolka (2 mg) denně pro děti; tato počáteční dávka by měla být upravována až do dosažení 1-2 tuhých stolic denně, čehož je obvykle docíleno udržovací dávkou 1-6 tobolek (2 mg - 12 mg) denně.
Pacienti s ileostomií: počáteční dávka činí dvě tobolky (4 mg) denně pro dospělé a dospívající a jedna tobolka (2 mg) denně pro děti; tato počáteční dávka by měla být upravována až do dosažení 1-2 tuhých stolic denně, čehož je obvykle docíleno udržovací dávkou 1-6 tobolek (2 — 12 mg) denně.
Maximální dávka pro akutní a chronický průjem a u pacientů s ileostomií je 8 tobolek (16 mg) denně pro dospělé, u dětí a dospívajících je zapotřebí určovat dávku ve vztahu k tělesné hmotnosti (3 tobolky/20 kg), avšak nelze překročit 8 tobolek denně.

Složení

Jedna tobolka obsahuje loperamidi hydrochloridum 2 mg. Monohydrát laktosy, kukuřičný škrob, mastek, magnesium-stearát.
Vrchní část tobolky: želatina, oxid titaničitý (E171), indigokarmín (E132), žlutý oxid železitý (E172)
Spodní část tobolky: želatina, oxid titaničitý (E171), indigokarmín (E132), černý oxid železitý (E172), sodná sůl erythrosinu (E127)

Příbalový léták