Frontline Spot On Dog M—1 pipeta, 1.34 ml

Veterinární léčivý přípravek

Roztok v praktické pipetě k zevní aplikaci na kůži zvířete. Určeno k léčbě a prevenci proti napadení blechami, klíšťaty a všenkami pro psa nad 10kg a do 20kg, pro psy a štěňata od 8 týdnů věku. Léčba a kontrola alergie na bleší kousnutí (FAD) u psů.

Cena vč. DPH
232 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 8594072851124 | Zbozi: 18134202

Popis produktu

Roztok v praktické pipetě k zevní aplikaci na kůži zvířete. Určeno k léčbě a prevenci proti napadení blechami, klíšťaty a všenkami pro psa nad 10kg a do 20kg, pro psy a štěňata od 8 týdnů věku. Léčba a kontrola alergie na bleší kousnutí (FAD) u psů.

Účinné látky

Fipronil

Užití

Léčba a prevence napadení blechami (Ctenocephalides spp.) a klíšťaty (Rhipicephalus spp., Dermatocentor spp., Ixodes spp.) u psů. Léčba a kontrola alergie na bleší kousnutí (FAD) u psů. Prevence a léčba napadení všenkami u psů.

Dávkování

20 kg
Měsíční léčba se doporučuje v případě vysokého rizika opakovaného napadení blechami, pokud je pes alergický na bleší kousnutí, v případě nutnosti kontroly napadení klíšťaty nebo při častém koupání psa za použití hypoalergenních nebo zvláčňujících šamponů. V oblastech, kde nehrozí vážné napadení blechami a klíšťaty, Frontline Spot On Dog může být aplikován každé dva až tři měsíce. Držte pipetu kolmo vzhůru a odlomte hrot.
Rozhrnňe srst zvířete v oblasti kohoutku před lopatkami tak, že je viditelná kůže. Přiložte hrot pipety na kůži a několikrát stiskněte tak, aby se obsah vyprázdnil přímo na kůži v jednom místě.

Prevence

Je důležité zajistit aplikaci přípravku na takové místo, že kterého si jej zvíře nemůže slíznout, a po aplikaci zabránit vzájemnému olizování zvířat. Koupání/šamponování zvířete se nedoporučuje po 2 dny po aplikaci, stejně jako koupání častejší než jedenkrát týdně. Může dojít k uchycení jednotlivých klíšťat. Proto nelze zcela vyloučit přenos infekčních chorob, pokud jsou podmínky nepříznivé. Použití v průběhu březosti a laktace
Frontline Spot On Dogs lze aplikovat chovným a březím fenám a fenám v laktaci.

Kontraindikace

Vzhledem k absenci údajů o použití přípravku neaplikujte štěňatům mladším 8 týdnů a/nebo vážícím méně než 2 kg. Neaplikujte nemocným zvířatům (celkové onemocnění, horečka) nebo zvířatům v rekonvalescenci. Nepoužívejte u králíku z důvodu nebezpečí nežádoucích reakcí až úhynu. Tento přípravek je určen pro psy. Nepoužívejte u koček, aplikace může vést k předávkování.

Vedlejší příznaky

Pokud dojde k olíznutí, může se objevit krátkodobá hypersalivace způsobená charakterem vehikula. V rámci velmi vzácných nežádoucích účinku byly po použití zaznamenány přechodné kožní reakce v místě aplikace (vyblednutí a vypadávání srsti, svedění, zarudnutí kůže) a celkové svědění nebo vypadávání srsti. Výjimečně byly zaznamenány hypersalivace, reversibilní neurologické symptomy (hyperesthesie, deprese, nervozita), zvracení nebo dýchací problémy. Varujte se předávkování.

Fakta

Zabraňte kontaktu přípravku s očima zvířete. Zvláštní opatření určené osobám, které podávají léčivý přípravek zvířatům - Tento přípravek může způsobit podráždění sliznice a očí. Vyhněte se proto kontaktu tohoto přípravku s ústy a očima. Zvířata nebo osoby, u nichž je známa přecitlivělost na insekticidy nebo alkohol, by neměly přijít do kontaktu s
Frontline Spot On. Dbejte na to, aby nedošlo ke kontaktu prstu s obsahem. Pokud k němu dojde, omyjte si ruce vodou a mýdlem. V případě náhodného zásahu oka opatrně vypláchněte oko čistou vodou. Po použití si umyjte ruce. Nemanipulujte s ošetřenými zvířaty a zamezte dětem hrát si s nimi, dokud aplikovaný přípravek nezaschne.
Doporučuje se proto neošetřovat zvířata během dne, ale brzy zvečera, a nedovolit čerstvě ošetřeným zvířatům spát s jejich majiteli, zvláště dětmi. Nekuřte, nepijte ani nejezte během aplikace přípravku.

Složení

Fipronilum 0,134g, Butylhydroxyanisolum 0,268 mg, Butylhydroxytoluenum 0,134 mg,
Ethanolum 0,134 ml, Excipient gsp 1,34 ml.
Údaje o firmě
Výrobce: MERIAL, 29 avenue Tony Garnier, 69007 LYON, Francie
Výhradní dovozce pro ČR a SR: Mevet, s.r.o., Zelený Pruh 99, 140 02 Praha 4

Příbalový léták