Fenistil kapky—20 ml

Humánní léčivý přípravek

Úleva při pruritu různé etiologie: endogenní pruritus, ekzém, svědivé dermatózy, bodnutí hmyzem, plané neštovice. Kopřivka. Symptomatická úleva při sezónní (senné rýmě) a celoroční alergické rýmě. Symptomatická léčba alergií na léky a potraviny. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
239 Kč
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3373637 | Zbozi: 18100742

Popis produktu

Úleva při pruritu různé etiologie: endogenní pruritus, ekzém, svědivé dermatózy, bodnutí hmyzem, plané neštovice. Kopřivka. Symptomatická úleva při sezónní (senné rýmě) a celoroční alergické rýmě. Symptomatická léčba alergií na léky a potraviny. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Dimetindeni maleas

Užití

Fenistil patří do skupiny léčivých přípravků zvaných antihistaminika, které se používají k úlevě od příznaků alergie, jako jsou kožní vyrážka, svědění, senná rýma nebo ostatní alergické formy rýmy.
Fenistil blokuje účinky histaminu, což je látka, kterou tělo uvolňuje během alergické reakce.
Fenistil ulevuje od svědění a podráždění způsobené kožní vyrážkou, snižuje otoky a ulevuje od příznaků alergické rýmy, jako je výtok z nosu, kýchání, svědění v nose a svědění a slzení očí.
Pokud se do 3 dnů nebudete cítit lépe, nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem.
Fenistil přináší úlevu od:
Alergické kožní vyrážky a svědění různého původu: ekzém, dermatitis (zánět kůže), poštípání hmyzem, svědění způsobené planými neštovicemi, kopřivky (vyrážky); - Alergické rýmy: senné rýmy a jiných forem alergické rýmy (tj. alergie na domovní prach, zvířecí srst, peří atd.); - Alergie na léčivé přípravky a potraviny.
Váš lékař Vám může Fenistil předepsat také pro předcházení alergické reakce během desensibilizační léčby.

Dávkování

Dospělí a děti ve věku 12 let a starší: Obvyklá denní dávka je 3 až 6 mg léčivé látky dimetindeni maleas rozdělených do 3 dávek tj. 20 až 40 kapek třikrát denně. U pacientů se sklonem ke spavosti je doporučená dávka 40 kapek na noc a 20 kapek ráno.
Děti: Obvyklá denní dávka je 0,1 mg/kg tělesné hmotnosti. Přesnější dávkování dle příbalového letáku.

Příbalový léták