Erdomed 225 mg—20 sáčků

Humánní léčivý přípravek

Přípravek obsahuje léčivou látku erdostein, která snižuje viskozitu hlenů v průduškách, což usnadňuje vykašlávání. Je určen k léčbě akutních i chronických onemocnění horních a dolních cest dýchacích, provázených tvorbou hlenu a vlhkým kašlem. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
279 Kč
309 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 8594044140683 | Zbozi: 18104277

Popis produktu

Přípravek obsahuje léčivou látku erdostein, která snižuje viskozitu hlenů v průduškách, což usnadňuje vykašlávání. Je určen k léčbě akutních i chronických onemocnění horních a dolních cest dýchacích, provázených tvorbou hlenu a vlhkým kašlem. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

ERDOSTEINUM

Užití

Přípravek Erdomed je určen k léčbě akutních onemocnění horních a dolních cest dýchacích provázených tvorbou hlenu a vlhkým kašlem, jako jsou zánět průdušek, rýma, zánětlivé onemocnění vedlejších nosních dutin, akutní zánět hltanu a hrtanu apod.
Pouze na doporučení lékaře lze přípravek užívat i při vzplanutí chronické bronchitidy, chronické obstrukční plicní nemoci (CHOPN), při průduškovém astmatu s nadměrnou produkcí hlenu a při chorobném rozšíření průdušek (bronchiektazie).
Erdomed též působí jako ochrana proti zhoršení onemocnění dýchacích cest a je na doporučení lékaře indikován při stabilním chronickém zánětu průdušek i u kuřáků, k prevenci opakujících se infekčních epizod, např. v zimní sezóně a podobně.
Po poradě s lékařem je přípravek též určen k doplňkové léčbě s antibiotiky v případech onemocnění s bakteriální infekcí a také se užívá k předcházení komplikací po chirurgickém zákroku, jako je zápal plic nebo nevzdušnost části plic.
Přípravek je určen pro dospělé a dospívající od věku 12 let.

Dávkování

Dospělí: Doporučená dávka přípravku je 1 sáček (225 mg) 2-3x denně.
Dospivající nad 12 let (s tělesnou hmotností nad 30 kg): Doporučená dávka přípravku je 1 sáček (225 mg) 2x denně.
Obsah sáčku rozmíchejte v přibližně 120 ml (polovina obsahu běžné sklenice) tekutiny (voda, čaj) pokojové teploty. Vzniklou suspenzi ihned vypijte.
Přípravek byste neměli užívat před spaním.
Přípravek neužívejte bez porady s lékařem déle než 7 dnů.

Kontraindikace

Hypersenzitivita na léčivou látku nebo na kteroukoli pomocnou látku uvedenou v bodě 6.1 nebo na látky obsahující volné sulfhydrylové (SH-) skupiny.
Nesmí se podávat: - Při jaterních poruchách (např. při vzestupu alkalické fosfatázy nebo transamináz v séru apod.), - při renální insuficienci (clearance kreatininu méně než 25 ml/min), - při homocysteinurii (léčivá látka je zdrojem homocysteinu a dosud nejsou k dispozici data týkající se podávání erdosteinu v případech kongenitálních poruch metabolismu aminokyselin, zejména u pacientů, kteří musí dodržovat dietu bez methioninu).

Vedlejší příznaky

Méně časté nežádoucí účinky (mohou se projevovat až u 1 ze 100 pacientů) - bolest hlavy, - nevolnost, zvracení, bolest v nadbřišku, - kopřivka, svědění.
Vzácné nežádoucí účinky (mohou se projevovat až u 1z 1000 pacientů) - průjem, - vyrážka.
Není známo (z dostupných údajů nelze určit): - ztráta chuti nebo porucha vnímání chuti.

Fakta

Před použitím si přečtěte příbalovou informaci.

Složení

Léčivou látkou je erdosteinum 225 mg v 1 sáčku. Pomocnými látkami jsou sacharóza, sodná sůl karboxymethylškrobu (typ A), koloidní hydratovaný oxid křemičitý (E551), sukralóza (E955), pomerančové aroma v prášku, racemická kyselina jablečná (E296).

Příbalový léták