Enterosgel suspenze pro vnitřní použití—tuba 225 g

Zdravotnický prostředek

Enterosgel je zdravotnický prostředek třídy IIa. Enterosgel je inovativní střevní adsorbent (enterosorbent), který působí v trávicím traktu, kde na sebe váže toxiny a jiné škodlivé látky a odvádí je z těla ven.

Cena vč. DPH
464 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 4607072020156 | Zbozi: 18103715

Popis produktu

Enterosgel je zdravotnický prostředek třídy IIa. Enterosgel je inovativní střevní adsorbent (enterosorbent), který působí v trávicím traktu, kde na sebe váže toxiny a jiné škodlivé látky a odvádí je z těla ven.

Užití

Enterosgel je vhodný k symptomatické terapii průjmovitých onemocnění.
Je založen na bázi organického minerálu s adsorpční schopností vůči některým toxickým a škodlivým látkám ve střevě (např. endotoxinům, enterotoxinům), které fyzicky váže na svůj povrch a tím pádem snižuje četnost vyprazdňování stolice a trvání průjmu.
Enterosgel se užívá vnitřně 2 hodiny před nebo po jídle nebo užívání léků.
Enterosgel se podává dospělým a dětem k symptomatické léčbě akutních průjmových onemocnění a chronického průjmů asociovaného se syndromem dráždivého tračníků (IBS-D).
Upozornění:
Enterosgel může ovlivnit vstřebávání některých léčivých přípravků podávaných perorálně - užívejte Enterosgel 2 hodiny před nebo po užití léků.
Jestliže užíváte nějaké léky, můžete se také poradit ohledně použití prostředku
Enterosgel se svým lékařem nebo lékárníkem.
Enterosgel se může používat během těhotenství a kojení.

Dávkování

Děti:1—3 roky se doporučuje poradit se před užíváním ENTEROSGELU s lékařem. 1-6 let: 5g (přibližně 1 čajová lžička nebo 1/3 sáčku) rozředěno v 50—100ml vody 3 krát denně. 7-14 let: 10g (přibližně 2 čajové lžičky nebo 2/3 sáčku) rozředěno v 50—100ml vody 3 krát denně.
Děti ve věku 15+ a dospělí: 159g až 22,5g (přibližně 1 polévková lžíce nebo 1-—1,5 sáčku) rozředěno v 200ml vody 3 krát denně.
Na začátku léčby (Den 1) můžete dvojnásobit první dávku a pak pokračovat s jednotlivou dávkou po každé stolici, a to 3 až 6 krát denně. První den maximálně 8 dávek.
Během léčby chronického průjmu můžete upravit dávkování tak, aby odpovídalo konzistenci a četnosti stolice. Je možné užít až dvojnásobnou dávku 3 krát denně, pokud je stolice řídká, nebo snížit na jednu dávku 1 krát denně, jestliže je stolice normální.
Maximálně lze užít 6 dávek denně.
Užívejte 2 hodiny před nebo po jídle nebo užívání léků.

Kontraindikace

  • současně užívání perorálních léčiv s modifikovaným (řízeným) uvolňováním,
  • střevní atonie nebo střevní neprůchodností
  • nebo v případě intolerance přípravku během užívání v minulosti.

Vedlejší příznaky

Nauzea (nevolnost), zácpa.

Složení

Polymetylsiloxan polyhydrát 70 %, čištěná voda 30 %.
ENTEROSGEL neobsahuje konzervanty, barviva, gluten, tuky, cukr, laktózu, ochucovadla, ingredience rostlinného nebo živočišného původu.

Příbalový léták