Dubová kůra gel—50 ml

Gel z dubové kůry příznivě působí při hemeroidech, pocení nohou, trhlinkách, při podrážděné kůži po slunění a drobných spáleninách.

Cena vč. DPH
69 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 8594060890319 | Zbozi: 18100612

Popis produktu

Gel z dubové kůry příznivě působí při hemeroidech, pocení nohou, trhlinkách, při podrážděné kůži po slunění a drobných spáleninách.

Účinné látky

Extract z dubové kůry

Užití

Gel z dubové kůry příznivě působí při hemeroidech, pocení nohou, trhlinkách, při podrážděné kůži po slunění a drobných spáleninách.

Dávkování

2 - 3x denně jemně vetřete na místo aplikace.

Fakta

Snědá opálená pokožka byla již od 20. let minulého století symbolem krásy a zdraví.
Ovšem je velmi pravděpodobné, že nyní stojíme na prahu velkých změn v obecném mínění. Pod vlivem varujících statistik o škodlivém vlivu opalování se možná za pár let do bronzova opálená kůže stane symbolem nezodpovědnosti vůči sobě samému.
Odborníci tvrdí, že žádné „zdravé opalování“ neexistuje. A to ani v soláriích. Lékaři se shodují, že většina Čechů stále bere fakt, že vystavování se slunečním paprskům bez patřičné ochrany poškozuje kůži a způsobuje vážné zdravotní problémy, na lehkou váhu.
Pokud se lidé chtějí opalovat, měli by znát i možné následky opalování. Reakce na slunění není u každého člověka zcela stejná. Tendence kůže ke zrudnutí a schopnost ztmavnout rozděluje lidi do takzvaných kožních fototypů (viz. tabulka). Celkově je jich šest, ale pro hodnocení bílé kůže se uplatňují první čtyři. „Každý člověk by měl svůj fototyp znát, protože s tím souvisí i způsob ochrany“, říká
MUDr. Otepka ze společnosti Altermed, která se mimo jiné zabývá výrobou speciálních opalovacích prostředků, určených pouze pro lékárny. „ Stanovuje se na základě míry pigmentace, která se dá přibližně odhadnout podle barvy kůže, vlasů a očí“ , dodává.
Pigment melanin obsažený v kůži, se tvoří vlivem UV záření. MUDr. Otepka ze společnosti Altermed, přirovnává působení melaninu k mikroskopickému deštníku, který naši pokožku přirozeně chrání před škodlivými účinky slunečního záření. Doporučenou bezpečnou délku pobytu na slunci zjistíte vynásobením doby přirozené ochrany /viz. tabulka fototyp/ a zvoleným ochranným faktorem (např. fototyp II. 10 až 20 min x SPF 16 = 120 min). Existuje přitom dělení na prostředky s nízkým faktorem (SPF 2-12), středním (SPF 12 -20) a vysoký (SPF více než 20) Vhodná výši ochranného faktoru, ovšem záleží také na nadmořské výšce, prostředí a konkrétních dermatologických a zdravotních dispozicích každého z vás.

Poznámka

ALTERMED Corporation a.s. je česká firma působící výhradně na trhu lékáren. Základní firemní strategií je důraz na rychlé zavádění posledních vědeckých poznatků a nových technologií a maximální účinnost produktů. Kromě dermokosmetiky se firma Altermed v poslední době začíná orientovat také na výrobu doplňků výživy a do budoucna připravuje výrobu léčiv.
Produkty značky ALTERMED splňují nejpřísnější kritéria kvality. Důkazem toho je i participace jejich výrobků na švýcarském nebo americkém trhu, které jsou známy vysokými standardy pro kosmetické výrobky a léčiva. ALTERMED v současné době vyváží své výrobky do šesti zemí (ČR, SR, Polsko, Maďarsko, Švýcarsko a USA) a připravuje se na export do Velké Británie, Německa a Francie.
Od září 2003 již firma nepoužívá při výrobě žádného svého přípravku konzervant látku
MDGN.
Údaje o firmě www.altermed.cz

Příbalový léták