Drontal pro kočky—24 tablet

Veterinární léčivý přípravek

Odčervovací tablety pro kočky a koťata pro jednorázové perorální podání. Odčervení po invazi škrkavek a tasemnic (oblých a plochých červů).

Cena vč. DPH
1 921 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 2647668 | Zbozi: 18129858

Popis produktu

Odčervovací tablety pro kočky a koťata pro jednorázové perorální podání. Odčervení po invazi škrkavek a tasemnic (oblých a plochých červů).

Účinné látky

Pyranteli pamoas
Praziguantelum

Užití

Odčervení koček a koťat po invazi škrkavek a tasemnic, tj. oblých a plochých červů.
Skrkavky: Toxocara cati, Toxascaris leonina. Měchovci: Ancylostoma tubaeforme,
Ancylostoma © brasiliense. © Tasemnice: Echinococcus © granulosus, © Echinococcus multilocularis, Dipylidium caninum, Taenia spp., Mesocestoides spp., Joyeuxiella pasaualei. Přípravek proti nematodózám a cestodózám koček a koťat.

Dávkování

Podává se 1 tableta na 4 kg živé hmotnosti jednorázově.
Přímo perorálně, v krmivu nebo rozdrcené v potravě. Tablety se podávají přímo zvířeti, nejlépe schované v kousku masa, uzeniny nebo rozmačkané do krmiva. Hladovka nebo dietetická opatření nejsou potřebná.

Kontraindikace

Nepoužívat bějem březosti a u koťat mladších 3 týdnů.

Poznámka

Zvířata trápí různí parazité, o kterých často nemusíte mít ani tušení. Při slabém nakažení se pes i kočka s nimi dokáže vypořádat a působí zdravě. Imunitní systém zvířat ale přesto s parazity bojuje a jedním z důsledků parazitární invaze může být nedostatečná odezva na vakcinaci. Kromě toho jsou někteří parazité přenosní i na člověka a nejčastěji se nakazí děti.
Vajíčka a larvy parazitů se nacházejí prakticky kdekoliv ve venkovním prostředí. Vajíčka jsou navíc velice odolná a v prostředí mohou přežívat a být infekce schopné i po několik let. . Napadení člověka může proběhnout bezpříznakově, s mírnými zažívacími obtížemi, kožními změnami, ale taky oslepnutím a občas až úmrtím pacienta. Závisí to na druhu parazita, intenzitě napadení a stavu imunitního systému i věku člověka.
Nejlepším a nejčastějším kandidátem pro nakažení jsou děti, které jsou v těsném kontaktu se zvířetem, hrají si na písku, dávají si ruce do pusy, a takto přicházejí do kontaktu s vajíčky parazitů. Larvy měchovců můžou taky aktivně pronikat přes kůži, třeba při chůzi na boso. U dospělých lidí se zvýšené riziko většinou týká pouze imunitně oslabených jedinců.
Proto firma Bayer vyvinula účinné přípravky k odčervení Vašich psů a koček a tím nepřímo chrání i Vás.
Pravidelné odčervování 4x za rok ochrání nejen zdraví Vašeho čtyřnohého přítele ale také zdraví dětí!

Příbalový léták