Arpalit NEO kožní sprej—4,7/1,2mg/g, 150 ml

Veterinární léčivý přípravek

Přípravek působí proti blechám, klíšťatům, vším, všenkám a jejich vývojovým stádiím. Přípravek lze použít k desinsekci příbytků zvířat.

Cena vč. DPH
155 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 8594013700610 | Zbozi: 18108272

Popis produktu

Přípravek působí proti blechám, klíšťatům, vším, všenkám a jejich vývojovým stádiím.
Přípravek lze použít k desinsekci příbytků zvířat.

Účinné látky

Permethrinum
Phenoxycarb

Užití

Forma spreje je aplikací vhodná především pro větší plemena psů, kteří nejsou náchylní na syčivý zvuk spreje. Aplikační forma spreje poskytuje komfortní, rychlou a jednoduchou aplikaci i na příbytek vašeho pejska. Nástřik provádíme opatrně mimo obličejovou část, do mírného zvlhčení srsti. Učinné látky Permethrin a Fenoxykarb obsažené v produktu hubí dospělé ektoparazity a mají ovicidní i larvicidní účinek a zároveň chrání pejska před opětovným napadením.
Přípravky Arpalit NEO jsou jedinečnými přípravky na bázi nejnovějších poznatků o působení insekticidních látek. Jejich pravidelné používání chrání psa před blechami, klíšťaty a jejich vývojovými stádii.

Dávkování

Přípravek se nanáší stiskem rozprašovače proti směru srsti ze vzdálenosti 15-20 cm od povrchu těla. Velikost dávky se odvíjí od velikosti ošetřovaného zvířete a délky a hustoty jeho srsti.
Ošetření se provádí jen do lehkého zvlhčení srsti přípravkem po celém povrchu těla zvířete s výjimkou hlavy (okolí očí, čenichu). K ošetření hlavy nastříkejte přípravek na dlaň ruky chráněné rukavicí a opatrně vetřete do srsti, aby nedošlo k zasažení otvorů (nozder a očí). Srst se pročeše hřebenem, kartáčem nebo se rukou promne, aby přípravek prostoupil až na kůži. Po ošetření je nutné zvíře po dobu 48 hodin nekoupat.
Jedno 150 ml balení vystačí na ošetření zvířete o hmotnosti 35 kg.

Prevence

Nepodávat na poškozenou kůži.
Po podání přípravku zabraňte zvířeti olizování ošetřené srsti.
Při aplikaci je nutné chránit oči a nozdry zvířete před zásahem spreje.
Blechy se mohou nacházet také v místech, kde zvířata spí nebo odpočívají (koberce, rohože atd.). Taková místa se musí pravidelně vysávat a musí být ošetřena vhodnými insekticidními přípravky, např. tímto přípravkem.
Délka trvání účinku přípravku proti jednotlivým druhům parazitů nebyla doložena, a proto lze přípravek použít k ošetření proti parazitům přítomným v době ošetření na zvířatech, např. tímto přípravkem vystříkáním do mokra.

Kontraindikace

Nepoužívat u nemocných zvířat.
Nepoužívat u koček. Zamezte možnému styku koček se psy po ošetření.
Nepoužívat u mláďat do 2 měsíců věku.
Nepoužívat v době březosti a laktace. Studie u březích a laktujících fen nebyly provedeny. Přípravek lze použít pouze po zvážení terapeutického prospěchu a rizika příslušným veterinárním lékařem.
Nepoužívat při známé přecitlivělosti na některou z obsažených látek.
Nepoužívat přípravek společně s dalšími přípravky s obsahem pyrethroidů a organofosfátů.

Vedlejší příznaky

Pouze ojediněle může u přecitlivělých jedinců dojít k projevům intoxikace (zhoršená kvalita až ztráta srsti, nadměrné slinění, průjem, zvracení, záchvěvy, třes, křeče, ataxie, hyperaktivita, letargie, ztráta orientace, případně močová inkontinence, horečka nebo naopak hypotermie, dyspnoe) a vyhledejte veterinárního lékaře.
Četnost nežádoucích účinků je charakterizována podle následujících pravidel:
Velmi časté (nežádoucí účinek (nky) se projevil(y) u více než 1 z 10 ošetřených zvířat).
Časté (u více než 1, ale méně než 10 ze 100 ošetřených zvířat).
Neobvyklé (u více než 1, ale méně než 10 z 1000 ošetřených zvířat).
Vzácné (u více než 1, ale méně než 10 z 10000 ošetřených zvířat).
Velmi vzácné (u méně než 12z 10000 ošetřených zvířat, včetně ojedinělých hlášení).
Jestliže zaznamenáte jakékoliv závažné nežádoucí účinky či jiné reakce, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci, oznamte to prosím vašemu veterinárnímu lékaři.

Nežádoucí účinky

ÚSKVBL elektronicky, nebo také přímo na adresu: Ústav pro státní kontrolu veterinárních biopreparátů a léčiv, Hudcova 56a, 621 00 Brmo.
Mail: adrAuskvbl.cz, Webové stránky: http://www.uskvbl.cz/cs/farmakovigilance

Fakta

Rezistence parazitů vůči kterékoliv skupině ektoparazitik se může vyvinout po častém, opakovaném použití účinné látky ze stejné skupiny.
Není určeno pro potravinová zvířata.

Složení

Permethrinum 25:75 (cis:trans) 4,7 mg, Fenoxycarbum 1,2 mg.
Údaje o firmě výrobce: AVEFLOR a.s., Budčeves 26, 507 32 Kopidlno www.arpalit.cz

Příbalový léták