Dr.Popov Psyllium indická rozpustná vláknina—50g

Psyllium Dr. Popova je originální vláknina, která podporuje správný metabolismus tuků a navozuje pocit sytosti. Začínáte s touto vlákninou? Vyzkoušejte Psyllium Dr. Popova v našem nejmenším balení.

Cena vč. DPH
69 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 8595058902021 | Zbozi: 18118842

Popis produktu

Psyllium Dr. Popova je originální vláknina, která podporuje správný metabolismus tuků a navozuje pocit sytosti. Začínáte s touto vlákninou? Vyzkoušejte Psyllium Dr. Popova v našem nejmenším balení.

Užití

Psyllium — 100% přírodní, nenávyková rozpustná vláknina, vzniklá vyčištěním semen obalů Jitrocele indického. Neobsahuje barviva, konzervační látky ani chemické přísady. V indické ajurvédě (tradiční indické medicině) se užívá přes 2 tisíce let. Psyllium dokáže již po několika dnech užívání navodit správnou hustotu stolice a není návykové. V trávicím traktu zvětšuje až 40 x svůj objem. Vzniklý gel pohlcuje nadbytečnou tekutinu a prostým bobtnáním - mechanickou silou jako píst — odsouvá z trávicího traktu škodlivé splodiny.
Potenciální škodlivé látky jsou ve střevech gelem absorbovány a snižuje se tak jejich kontakt se sliznicemi žaludku a střev. Nabobtnáním Psyllia vzniká pocit "falešného zasycení" a zmenšuje se touha po jídle, což je důležité při snižování nadváhy.
Každodenní zdravá stolice je základem čistoty organizmu a u všech bez výjimky důležitým kritériem pevného zdraví. Správná stolice je nepáchnoucí, světlejší, hustá a má konzistenci jílu. V případech, kdy stolice tato kritéria nesplňuje, je vždy na místě užití
Psyllia."

Dávkování

Užívejte nejlépe nalačno zhruba 30 minut před jídlem. 1- 2 čajové lžičky (2,5 — 5 g) vlákniny rozmíchejte ráno, popř. i večer v 250 ml vody (nebo v džusu). Vydatně zapijte dalším šálkem tekutiny (vodou, bylinným čajem, ovocnou šťávou apod.).
Maximální denní dávka je 5 čajových lžiček (12,5 g).
Psyllium Dr. Popova můžete použít také do polévek, omáček, jogurtů, jako součást můsli apod.

Fakta

Vláknina psyllium je doplňkem stravy. Psyllium Dr. Popova není návykové. Je bez cukrů, chemických látek a barviv. Nepřekračujte doporučenou denní dávku vlákniny psyllium.
Není určeno jako náhrada pestré stravy. Výrobek není určen pro děti do 3 let. Uchovejte v suchu při teplotě 5-25 *C. Ukládejte mimo dosah dětí.
Psyllium (Jitrocel indický — Plantago ovata) je rostlina s nenápadnými květy a krátkými listy porostlými jemným chmýřím. Vyskytuje se hlavně v Indii, ale také v Iráku,
Pakistánu a Austrálii.
K léčení se využívá hlavně osemení (vyčištěné obaly semen — Plantago ovata husk), která jsou nejbohatší na rozpustnou vlákninu.
Psyllium — nejkvalitnější surovina pochází z Indie. Z této oblasti ho dováží firma Dr.
Popov v nejvyšší dostupné kvalitě. Každá šarže Psyllia je v ČR pečlivě testována v akreditované laboratoři po stránce kvality a mikrobiologie. Firma Dr. Popov je také prvním úspěšným českým vývozcem Psyllia do Evropské Unie.
Upozornění:
Vzhledem k tomu, že se na trhu objevuje více druhů Psyllia z různých oblastí a rozdílných kvalit, můžeme níže uvedené účinky garantovat pouze u Psyllia značky Dr.
Popov.

Poznámka

Firma Dr. Popov je přední český výrobce bylinných čajů a mastí, přírodní kosmetiky a potravních doplňků.
Česká firma Dr.Popov s.r.o. navazuje na dlouholetou rodinnou bylinářskou tradici. Od roku 1995 nabízí širokou paletu zdravotních přírodních produktů, převážně bylinných čajů a mastí. V sortimentu výrobků nechybí ani přírodní kosmetika, potravní doplňky, bylinná mýdla a éterické oleje.
Strategie firmy Dr.Popov s.r.o. netkví pouze v prodeji výrobku cílovému zákazníkovi, ale i v doporučení optimálního komplexního řešení daného zdravotního problému.

Složení

psyllium Plantago ovata (vyčištěné obaly semene jitrocele indického) v té nejvyšší možné kvalitě - čistota 98 %.
Údaje o firmě
Wwww.popov.cz

Příbalový léták