Dr.Gaye Sheaoil Shea olej—200ml

100 % rostlinný olej z ořechů karité. Má barvu krémovou až žlutohnědou. Vůně charakterická.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
není skladem

PDK: 8594044080033 | Zbozi: 18112991

Popis produktu

100 % rostlinný olej z ořechů karité. Má barvu krémovou až žlutohnědou. Vůně charakterická.

Účinné látky

Shea Butter

Užití

Má hojivé, regenerační, hydratační, výživné, ochranné a uklidňující. Podporuje tvorbu kolagenu a omezuje ztratu elasticitu kůže.

Dávkování

Používat minimálně jednou denně.

Příznaky

Je hypoalergenní, vylučuje degenerativní kožní změny.

Prevence

Omezuje nadměrné ztráty vody z pokožky. Podporuje přirozenou ochranu před UV paprsky, zabraňuje vzniku strií.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Učinky: Je hypoalergenní. Vylučuje degenerativní kožní změny. Má vyvážené složení s vyšším obsahem tukové složky, omezuje nadměrné ztráty vod z pokožky, je bohatý na biologicky aktivní látky (vitamíny E a F, minerály, provitamin A, D a nenasycené mastné kyseliny), je voděodolný. Přírodní látka z oříšků stromu máslovníku podporuje přirozenou ochranu proti UV záření, mrazu a větru. Pěstí pokožku během slunění, urychluje a prodlužuje rovnoměrné opálení. Urychluje hojení popálenin a pooperační jizev. Lipidový systém zabraňuje nadměrnému vysoušení pokožky a udržuje její pružnost. Poskytuje ochranu při solární alergii, snižuje případy sluneční alergie a tzv. Mallorca akné. Je ideální jako přísada do koupele.
Pravidelnými masážemi od počátku těhotenství do III. - IV. měs. po porodu zabrání vzniku strií na břiše, stehnech, zadečku a prsou. Podporuje tvorbu a uvolňování mateřského mléka, zlepšuje elasticitu pojivové tkáně, prokrvení, prohřátí a změknutí prsů.
Je vhodný jako prevence proti přesušení a popraskání bradavek.
Preventivní jemné masáže bříška kojence chrání před bolestivými větry a napomáhají trávení: olej zahřejeme v dlaních a ve směru hodinových ručiček vtíráme kolem pupíku a končíme spirálou v levém třísle.

Poznámka

SHEABUTTER je 100 % rostlinný tuk získaný ze semen plodů stromu shea neboli karité.
Má máslovitou konzistenci, bělavou nebo žlutohnědou barvu a charakterickou vůni. Svým vzhledem, konzistencí a vůní připomíná kakaové máslo, avšak složení a účinky jsou odlišné. Dr. GAYE zaručuje, že jeho výrobky obsahují shea butter, pocházející ze západní Afriky z originálních a tradičních receptur, jsou zárukou vysoké kvality.

Složení

triglyceridy, nezmýdlitelný podíl a zbytek.
Triglyceridy jsou mastné kyseliny vázáné na glyceroly a vosky. Mezi mastnými kyselinami přítomnými v shea butter jsou kyselina palmitová, kyselina stearová, kyselina olejová, kyselina linolová, linolenová a zbytek. Nezmýdlitelný podíl tvoří terpeny (ve formě esteru kyseliny skořicové), karitén a rostlinné fytosteroly.
Učinky: oddaluje tvorbu vrásek, pěstí drsnou a citlivou pokožku, obnovuje pružnost a vláčnost. Proniká do hlubokých vrstev, stimuluje tvorbu nových buněk a pigmentu.
Promašťuje suchou kůži aniž by ji zatěžoval. Zklidňuje podrážděnou pokožku, zvláčňuje a hydratuje vysušenou pleť. Hojí a regeneruje poškozenou kůži (popáleniny, odřeniny, alergické a dermatologické projevy a opruzeniny). Reguluje nadměrnou tvorbu zrohovatělé pokožky na loktech a patách, zmírňuje kalozitu (mozolnatost). Přináší okamžitou úlevu pro suché a rozpraskané rty. Poskytuje dlouhotrvající ochranu před nepřízní počasí (mráz, vítr, slunce). Vhodný pro regeneraci rtů při oparech a zánětech ústních koutků.
Ošetřuje, oživuje a přirozeně vypíná pokožku očního okolí během noční fáze výstavby kožních buněk. Je vhodný k ošetření pokožky v průběhu a po skončení léčby atopického a chronického ekzému, dermatitidy, svědivosti a lupénky. Normalizuje proces keratinizace (lámavost a třepení nehtů), odstraňuje tvorbu záděr. Vyhlazuje pooperační a poúrazové jizvy.
Údaje o firmě
Wwww.medinatur.cz

Příbalový léták