Dobexil H ung—20 g masti

Humánní léčivý přípravek

Dobexil H ung je rektální mast k použití do konečníku, která obsahuje dobesilan vápenatý a lidokain. Používá se k podpůrné léčbě hemoroidů a dalších onemocnění konečníku, jako jsou bolestivé trhliny kůže a svědění v okolí konečníku. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2853803 | Zbozi: 18100618

Popis produktu

Dobexil H ung je rektální mast k použití do konečníku, která obsahuje dobesilan vápenatý a lidokain. Používá se k podpůrmé léčbě hemoroidů a dalších onemocnění konečníku, jako jsou bolestivé trhliny kůže a svědění v okolí konečníku. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Calcii dobesilas monohydricus
Lidocaini hydrochloridum monohydricum

Užití

Terapeutické indikace:
Hemoroidy vnější a vnitřní, akutní perianální trombóza, anální fisury, pruritus ani, potlačení zánětu a mírnění symptomů, jako jsou zduření, bolest, pálení a krvácení zejména v počátečním stadiu onemocnění léčba před a po chirurgických zákrocích na konečníku, pooperační obtíže po excizi hemoroidů, po sklerotizaci hemoroidů, po ošetření ligaturou dle Barrona. Mast Dobexil H ung je vhodná zejména, je-li přítomno svědění.
Dobesilan vápenatý upravuje porušenou funkci stěn hemoroidálních žil, tlumí jejich zvýšenou propustnost, zvyšuje jejich odolnost a snižuje tvorbu otoků.
Lidokain místně znecitlivuje sliznici a kůži a tím snižuje svědění a bolest.
Na postižená místa působí příznivě i mastný charakter masťového základu, který brání sliznici před mechanickým a chemickým drážděním.
Přípravek je vhodný pro dospělé a mladistvé od 15 let.

Dávkování

Mast se vtlačuje do konečníku pomocí nástavce aplikátoru nebo nanáší do jeho okolí 2krát denně (ráno a večer), nejdéle po dobu 14 dnů. Před každým ošetřením a zvláště po stolici je nutné místo v okolí konečníku pečlivě omýt či lépe osprchovat studenou vodou.

Kontraindikace

Známá přecitlivělost na léčivé látky nebo na kteroukoli pomocnou látku, těžší onemocnění srdce a ledvin, těhotenství, kojení, věk do 15 let.

Poznámka

Používání Dobexil H ung masti je jen součástí komplexní léčby, pouze přispívá k mírnění symptomů, není kauzální léčbou.

Složení

Léčivými látkami jsou Calcii dobesilas monohydricus 40 mg, Lidocaini hydrochloridum monohydricum 20 mg v 1 g masti - Pomocnými látkami jsou: antioxidant pro tuky s butylhydroxytoluenem, polysorbát 80, propylenglykol, makrogol 400, makrogol 3350.

Příbalový léták