Ditustat—25 ml

Humánní léčivý přípravek

Ditustat tlumí dráždivý kašel při zánětech hrtanu, akutních i chronických zánětech dýchacích cest, pneumotoraxu a krvácení z dýchacích cest. Přípravek je určen pro dospělé i děti od 6 měsíců. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
není skladem

PDK: 8594737020612 | Zbozi: 18100609

Popis produktu

Ditustat tlumí dráždivý kašel při zánětech hrtanu, akutních i chronických zánětech dýchacích cest, pneumotoraxu a krvácení z dýchacích cest. Přípravek je určen pro dospělé i i děti od 6 měsíců. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Dropropizinum

Užití

Nekodeinové | antitusikum | odpovídající | silným antitusickým účinkem © působení kodeinových přípravků. Jen minimálně ovlivňuje dechové centrum. Jeho současný antihistaminový účinek může příznivě ovlivnit i kašel alergického původu. Obsah solubilizovaných silic z anýzu a máty peprné podporuje expektorační účinek přípravku.

Dávkování

Větší děti a dospělí: 52 kapek 3-4krát denně nebo 25 kapek 6-8krát denně. Děti do 13 roků: podle podrobností v příbalovém letáku.

Kontraindikace

Lék nesmí být podáván pacientům s přecitlivělostí na dropropizin, pacientům s onemocněním spojeným se zvýšenou produkcí hlenu v dýchacích cestách nebo se zhoršenou funkcí sliznic (Kartagenerův syndrom, ciliární dyskinesie)
Lék nesmí užívat těhotné a kojící ženy a děti do 6 měsíců.
U pacientů s těžkým poškozením jater nebo ledvin musí být pro podání Ditustatu zvlášť závažné důvody.

Příbalový léták