Dia Plus stabil - forte —50 tablet

Devitalizovaná kvasničná masa obohacená o účinné sloučeniny trojmocného chromu, zinku a selenu. Trojmocný chrom přispívá k udržení normální hladiny glukózy v krvi.

Cena vč. DPH
119 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 2576800 | Zbozi: 18104809

Popis produktu

Devitalizovaná kvasničná masa obohacená o účinné sloučeniny trojmocného chromu, zinku a selenu. Trojmocný chrom přispívá k udržení normální hladiny glukózy v krvi.

Užití

Unikátní potravinový doplněk pro diabetiky, který se používá při zvýšeném obsahu cukru v krvi.
TROJMOCNÝ CHROM přispívá k zachování normálního metabolismu makroživin a zachování normální hladiny glukózy v krvi. Chrom má v metabolismu sacharidů nejvýznamnější úlohu, ubývá právě v důsledku zvýšené konzumace cukru. Chrom je v organismu nezbytný pro účinnost inzulínu, jako složka glukózového tolerančního faktoru a pro udržení normální hladiny krevního cukru. Ovlivňuje metabolismus nukleových kyselin a spolupůsobí s funkcí jódu ve štítné žláze. Chrom musí být přijímán v trojmocné formě, šestimocný chrom je toxický. Trojmocným chromem se prakticky nelze předávkovat. Trojmocný chrom je prvkem, jehož je v ČR celkově nízké množství v půdě, a tím i v rostlinných produktech. SELEN přispívá k normální spermatogenezi, udržení normálního stavu vlasů, udržení normálního stavu nehtů, normální funkci imunitního systému.
ZINEK přispívá k normálnímu metabolismu kyselin a zásad, normálnímu metabolismu sacharidů, normální plodnosti a reprodukci, normálnímu metabolismu makroživin, udržení normálního stavu kostí, vlasů, nehtů, pokožky a udržení normální hladiny testosteronu v krvi.

Dávkování

Nejvyšší doporučená denní dávky 2 tablety se nesmí překročit. Může se rozdělit na menší díly. Přijímá se pokud možno současně s jídlem, zejména bohatým na sacharidy, dostatečně zapíjí.

Kontraindikace

Tento potravní doplněk není určen dětem do 3 let a při alergii na kvasnice nebo další použité suroviny.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Jednou z příčin diabetes II. typu, zvaný stařecký diabetes je omezení příjmu nezbytných živin z méně pestré, nebo jinak omezené, například rafinované stravy. Toto omezení způsobuje snížený příjem minerálních látek a stopových prvků, které také ovlivňují metabolismus sacharidů, například chromu, zinku, selenu.

Složení

Sušené odhořčené devitalizované pivovarské kvasnice Saccharomyces cerevisiae, oxid zinečnatý, chlorid chromitý, seleničitan sodný. Protispékavé látky mikrokrystalická celulóza, stearan hořečnatý, fosforečnan trojvápenatý.
Údaje o firmě www.sunpharm.cz

Příbalový léták