Defumoxan 1,5mg—100 tablet

Humánní léčivý přípravek

Defumoxan je určen k odvykání kouření a snížení chuti na nikotin u kuřáků, kteří jsou ochotni přestat kouřit. Cílem léčby

Cena vč. DPH
1 066 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3867612 | Zbozi: 18135523

Popis produktu

Defumoxan je určen k odvykání kouření a snížení chuti na nikotin u kuřáků, kteří jsou ochotni přestat kouřit. Cílem léčby pomocí přípravku Defumoxan je trvalé ukončení používání výrobků obsahujících nikotin.
Defumoxan je určen pro dospělé. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Cytisinum

Užití

Užívání přípravku Defumoxan umožňuje pozvolné snížení závislosti na nikotinu tím, že zmírňuje abstinenční příznaky spojené s přerušením kouření (jako jsou depresivní nálada, podrážděnost, pocit hněvu, úzkost, obtížné soustředění, zvýšená chuť k jídlu, nespavost a neklid).
S kouřením je třeba přestat nejpozději do 5. dne léčby. S kouřením není možné během léčby pokračovat, protože může zhoršit nežádoucí účinky. Pokud je léčba neúspěšná, je nutné ji ukončit a znovu se s léčbou může začít za 2 až 3 měsíce.
Přípravek Defumoxan je určen pro dospělé.

Dávkování

Jedno balení přípravku Defumoxan (100 tablet) stačí k celkové léčebné kúře. Doba trvání léčby je 25 dní. Léčebný plán je popsán v příbalové informaci pro pacienta.

Kontraindikace

Neužívejte Defumoxan: -jestliže jste alergický(á) na cytisin nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku, - jestliže máte nestabilní anginu pectoris, - jestliže jste nedávno prodělal(a) srdeční infarkt, - jestliže máte srdeční arytmie (poruchu srdečního rytmu), - jestliže jste nedávno prodělal(a) mozkovou mrtvici, - jestliže jste těhotná nebo kojite.

Fakta

Přípravek Defumoxan je nutné užívat s opatrností v případě ischemické choroby srdeční, srdečního selhání, hypertenze (vysokého krevního tlaku), feochromocytomu (nádoru nadledvin), aterosklerózy (kornatění tepen) a jiných periferních cévních onemocnění, žaludečního a dvanáctníkového vředu, gastroezofageálního refluxu (pálení žáhy), hypertyreózy (zvýšené činnosti štítné žlázy), cukrovky, schizofrenie (duševní poruchy), selhání ledvin či jater.
Trpite-li kterýmkoli z těchto onemocnění či stavů, poraďte se o léčbě přípravkem
Defumoxan s lékařem.
Přípravek Defumoxan mohou užívat pouze osoby s vážným úmyslem zbavit se závislosti na nikotinu. Současné užívání přípravku Defumoxan a pokračování v kouření může vést ke zhoršení nežádoucích účinků nikotinu.

Příbalový léták