Cosmos cívková jemná náplast—2.5 cm x 5m 1ks

Zdravotnický prostředek

Ke kůži šetrná, prodyšná fixační náplast z netkaného textilu pro snadnou a spolehlivou fixaci obvazů a obinadel.

Cena vč. DPH
38 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 4049500593977 | Zbozi: 18105798

Popis produktu

Ke kůži šetrná, prodyšná fixační náplast z netkaného textilu pro snadnou a spolehlivou fixaci obvazů a obinadel.

Užití

Hypoalergenní, prodyšná fixační náplast z netkaného textilu pro snadnou a spolehlivou fixaci obvazů a obinadel, která je vhodná pro pacienty s citlivou pokožkou.
K dostání v délce 5 m a šířce 1,25 nebo 2,5 cm.

Dávkování

Dle potřeby.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Společnost HARTMANN - RICO již po mnoho let nabízí široké portfolio zdravotnického materiálu, který se efektivně uplatňuje při poskytování první pomoci jak v domácnostech, tak při rekreačních aktivitách nebo při automobilových nehodách. Na následujících řádcích bychom vám rádi představili zdravotnické pomůcky, kterými můžete obohatit, doplnit nebo obnovit vaši domácí lékárničku nebo autolékárničku.
Součástí každé domácí lékárničky by měla být hladká náplast namotaná na cívku. Tento druh náplasti se užívá především k fixaci obvazů, obinadel a dlah. Společnost
HARTMANN - RICO nabízí celkem čtyři různé druhy těchto náplastí. Pro fixaci (zalepení a upevnění) všech druhů obvazu výborně poslouží náplast Omniplast. Pacientům s citlivou pokožkou jsou určeny náplasti Omnipor, Omnisilk a Omnifilm. Všechny dobře fixují obvazy, propouští vzduch a jsou snadno odstranitelné. Před nalepením náplasti je nutné překontrolovat, zda-li je pokožka suchá a čistá.
Ve vaší lékárničce by určitě neměly chybět ani náplasti s polštářkem, které se používají ke krytí ran. Chrání poraněné místo před dalším znečištěním a zhoršováním poranění.
Před přiložením náplasti nezapomeňte ránu očistit desinfekcí a osušit gázou. V produktové řadě společnosti HARTMANN - RICO naleznete polštářkové náplasti v několika různých rozměrech (již nastříhané nebo v celku), tvarech a typech materiálů.
Všechny náplasti obsahují hypoalergenní lepidlo (nevyvolává alergickou reakci). Lepidlo je nanášeno v proužcích a umožňuje, aby pokožka i rána dýchaly. Dostatečná šířka polštářku je zárukou, že nedojde ke slepení náplasti s ránou.
Některé z náplastí mají zvýšený podíl elastické složky, a jsou tedy schopny přizpůsobit se nerovným partiím těla, jako jsou klouby prstů, loket nebo koleno - Cosmos textile elastic. Voděodolné náplasti Cosmos water-resistant jsou odolné vůči vodě, vlhkosti a nečistotě. Náplasti Cosmos agua umožňují i běžné koupání, ať již doma ve vaně nebo v létě na koupališti. K dostání je i speciální sada určená osobám se zvýšenou citlivostí na lepidlo náplastí - Cosmos sensitive.
HARTMANN - RICO nezapomíná ani na bolístky nejmenších a speciálně pro děti vyrobil náplasti s obrázkovými motivy - Cosmos kids. Pro sportovce a jedince, kteří jsou rádi v pohybu je určena náplast Cosmos sport. A nakonec klasika - univerzální nestříhaná polštářková náplast, jejíž velikost si můžete sami zvolit - Cosmos classic.

Poznámka

Společnost HARTMANN — RICO a.s. patří mezi nejvýznamnější výrobce a distributory zdravotnických prostředků a hygienických výrobků v České republice. Vznikla v roce 1991 vstupem společnosti Paul Hartmann AG do tehdejšího podniku Rico Veverská
Bítýška. Společnost je součástí mezinárodní skupiny HARTMANN se sídlem v
Heidenheimu v SRN. HARTMANN — RICO je prostřednictvím své dceřiné společnosti se sídlem v Bratislavě aktivní i na území Slovenské republiky. V České republice má společnost čtyři výrobní závody.
První výrobky se značkou RICO spatřily světlo světa již před více než jedním stoletím.
Počátek úspěšné firmy nalezneme již v roce 1891, kdy byla pod názvem
RichterkCompagnon založena v Chomutově. Společnost se specializovala na obvazové materiály, v jejichž výrobě dosáhla úspěchy i v evropském měřítku. V roce 1914 byla ve
Vídni zřízena akciová společnost Rico, jejíž název je odvozen od hlavních podílníků, pánů Julia Richtera a Jindřicha Kohna. O několik let později vznikl závod v dnešním sídle společnosti ve Veverské Bítýšce.
Společnost RICO patřila k význačným výrobcům vaty, obvazového materiálu a hygienických potřeb i po svém znárodnění v roce 1946 a v následujících letech socialistického plánování. Příležitost dostat se opět na pozice, které mu kdysi patřily, dostalo Rico ovšem až po politicko-ekonomických změnách v roce 1989.
Historie společnosti HARTMANN — RICO se datuje od prosince roku 1991. Do tehdejšího podniku RICO Veverská Bítýška vstoupil přední světový výrobce zdravotnických prostředků a hygienických výrobků — společnost Paul HARTMANN. Za deset let svého působení se HARTMANN — RICO stal největším českým výrobcem ve svém oboru, jedním z nejvýznamnějších distributorů a rovněž význačným exportérem.
Od roku 1993 dokázala společnost HARTMANN — RICO zvýšit svůj obrat více než pětinásobně. Export, především na trhy západní Evropy, vzrostl téměř dvacetinásobně a v posledních letech dosáhl bezmála dvou a půl miliardy korun. Počet pracovníků přitom narostl o pouhou třetinu.
Úspěch společnosti HARTMANN — RICO má svůj základ v stabilním zázemí silné mezinárodní skupiny HARTMANN. Vstupem do této skupiny se společnosti otevřel přístup k modernímu know-how, novým trhům, výzkumné základně a v neposlední řadě k potřebnému kapitálu.
Vždyť jenom do modernizace výrobních hal a technologií byly za uplynulých deset let investovány stovky milionů korun.
Výrobní závody:
Závody Veverská Bítýška, Havlíčkův Brod, Chvalkovice, Most.
Kvalitu našich výrobků a služeb zajišťujeme integrovaným systémem managementu jakosti. Uspěšně zavedeným certifikovaným systémem jakosti můžeme našim zákazníkům poskytnout záruku, že jsou dodrženy nejvyšší požadavky na kvalitu, čistotu a bezpečnost našich výrobků ve všech stupních výrobního procesu.
HARTMANN-RICO je oprávněným držitelem certifikátů ISO 9001, ISO 13 485, EN 550.
Ve dnech 3.-7. dubna 2006 potvrdil ve všech výrobních závodech audit TUV, že
HARTMANN-RICO je stále oprávněným vlastníkem certifikátů kvality. Audit neshledal žádná významnější pochybení v systému zabezpečení kvality a HARTMANN-RICO obstál bez nápravných opatření.
Údaje o firmě www.hartmann-rico.cz

Příbalový léták