Čokoláda HEIDI GrandOr White&Hazelnuts—100g

Bílá čokoláda s karamelizovanými lískovými oříšky. Chuťově výborná, lahodně jemná bílá čokoláda s celými kousky lískových ořechů.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 5941021002190 | Zbozi: 18137420

Popis produktu

Bílá čokoláda s karamelizovanými lískovými oříšky. Chuťově výborná, lahodně jemná bílá čokoláda s celými kousky lískových ořechů.

Užití

Nutriční hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 2648 kJ, 634,9 kcal
Bílkoviny 8,62g, Sacharidy, Tuky,

Dávkování

Čokoládu doporučujeme dávkovat dle chuti a potřeby.

Fakta

Holanďan Conraad Van Houten vynalezl způsob, jak oddělit kakaové máslo z kakaové hmoty roku 1828.
První známé tabulkové čokolády byly vyrobeny anglickou firmou Fry's z Bristolu kolem roku 1847.
Švýcar Daniel Peter uvedl na trh po letech pokusů mléčnou čokoládu Gala Peter roku 1875.
Švýcar Rodolphe Lindt vynalezl proces konšování roku 1879. Díky tomu mohl vyrábět jemnou čokoládu, která se rozplývala na jazyku.
Firma Séchaud Fils z Montreaux ve Svýcarsku vyrobila první plněnou čokoládu roku 1913.
První bílá čokoláda byla vyrobena firmou Nestlé v 30. letech minulého století a dostala jméno Galak.
Druhy čokolády HOŘKÁ Čokoláda kakaová hmota, kakaové máslo, cukr, (lecitín, etylvanilín nebo vanilka ). Kvalitní čokoláda by měla obsahovat nejméně 50% kakaových součástí. Pokud je to méně, je velmi sladká. Obsah kakaa se pohybuje mezi 35 - 99%.
MLÉČNÁ Čokoláda kakaová hmota, kakaové máslo, cukr, sušené nebo kondenzované mléko, (lecitín, etylvanilín nebo vanilka ). Kvalitní čokoláda by měla obsahovat nejméně 30% kakaových součástí, obvykle mezi 14 -25% mléčných součástí. Obsah kakaových součástí mezi 18 - 55%.
BÍLÁ Čokoláda kakaové máslo, cukr, sušené nebo kondenzované mléko, (lecitín, etylvanilín nebo vanilka ). Kvalitní čokoláda by měla obsahovat nejméně 25% kakaového másla, 25% mléčných součástí. Obsah kakaového másla mezi 18 -30%.
NAÁHRAŽKOVÁ Čokoláda (čokoládová pochoutka) kakaový prášek, rostliný tuk, cukr, (sušené nebo kondenzované mléko), (lecitín, etylvanilín). Tento výrobek toho nemá s čokoládou mnoho společného a nesmí se prodávat pod názvem čokoláda. Neobsahuje žádné kakaové máslo a pouze malé množství kakaového prášku ( 1- 10%).
OCHUCENÁ Čokoláda
Hořká, mléčná nebo bílá čokoláda s kávovým, mentolovým, pomerančovým, banánovým, karamelovým, jahodovým či rumovým aroma. Běžná například v Anglii.
POREZNÍ Čokoláda
Hořká, mléčná nebo bílá čokoláda s bublinkami vzduchu.
Čokoláda bez cukru
Místo cukru obsahuje náhradní sladidla jako aspartam, maltitol nebo fruktózu.
ORGANICKÁ Čokoláda
Vyrobená ze surovin organického zemědělství.
Čokoláda s DODATKY
Obsahuje například oříšky, rozinky, cereálie, želé, sušené ovoce atd.
Plněná Čokoláda
Čokoláda se všemy možnými náplněmi.

Příbalový léták