Austria Mozartkugeln 148g Mozartovy kuličky

Kulička zabalená ve zlatém staniolu s obrázkem Wolfganga Amadea Mozarta. Polovina kuličky skrývá marcipán z čerstvých pistácií, ve druhé je marcipán mandlový. Kulička je přelita nejdříve vrstvou mléčné čokolády, poté vrstvou hořké čokolády.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 9001508084722 | Zbozi: 18122020

Popis produktu

Kulička zabalená ve zlatém staniolu s obrázkem Wolfganga Amadea Mozarta. Polovina kuličky skrývá marcipán z čerstvých pistácií, ve druhé je marcipán mandlový. Kulička je přelita nejdříve vrstvou mléčné čokolády, poté vrstvou hořké čokolády.

Užití

Společnost Manner dodává na český trh „Mozartkugeln“ — „Mozartovy koule“ Victora
Schmidta inspirované geniálním skladatelem. Kulička zabalená ve zlatém staniolu s obrázkem Wolfganga Amadea Mozarta. Lískooříškový nugát je obalen dvěma druhy marcipánu. Jedna polovina kuličky skrývá marcipán z čerstvých pistácií, ve druhé je marcipán mandlový. Celá kulička je přelita nejdříve vrstvou mléčné čokolády, poté vrstvou hořké čokolády.

Dávkování

Není stanoveno, dle chuti.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Název „Mozartkugeln“ cukrovinka dostala na počest W. A. Mozarta po jeho smrti v roce 1791. V roce 1905 získaly Mozartovy koule zlatou medaili na veletrhu v Paříži a postupně si začaly dobývat svět. Dodnes se vyrábějí ve slavné cukrárně Paula Fůrsta v
Salzburku tradiční cestou, tedy ručně.
Původní název „Mozartkugeln“ zněl „Mozartbonbon“. Vynález receptury „Mozartových koulí“ si přisuzuje salzburský cukrář Paul Fůrst, který nevlastní na svůj vynález ochrannou známku a proto se na trhu vyskytuje mnoho imitací a je důležité při výběru dbát na značku. Victor Anton Schmidt v roce 1858 získal licenci „čokoládový tvůrce“.
Muž s mnoha nápady a se smyslem pro podnikání si i přes velké nesnáze získal mezinárodní reputaci. Po druhé světové válce se společnost stále více zaměřovala na výrobu čokoládových produktů, pralinek a „Mozartových koulí“. 1. ledna 2000 byla firma
Victor Schmidt převzata společností Manner.

Poznámka

Speciální regálový prodej a prodejní stojany vycházejí vstříc požadavkům domácího trhu.
Prodejní stojany cukrovinek MANNER. plní svou funkčnost — nabízejí pestrý výběr několika druhů cukrovinek a značek — a to v rodinných 200g a 400g baleních nebo v příručních 75g baleních, stojany zároveň zajišťují dobrou viditelnost produktů. Benefitem prodeje značky MANNER je kvalita a jednotný design obalů v klasické růžovo-modré barevné kombinaci.
Údaje o firmě www.manner.com
Josef Manner I. založil dne 1. března 1890 továrnu na čokoládu. K prvním výrobkům kromě tabulkové čokolády patřily čokoládové bonbony či kakao v dózách. Vídeňská rodinná firma MANNER je stálicí na trhu s cukrovinkami již 116 let. Dnes výroba zahrnuje široký sortiment značek — tradičních oplatek a vaflí dnes již proslulé značky MANNER, zároveň se však se nebrání inovacím a nabízí svým zákazníkům moderní značky Casali a Napoli — čokoládové piškoty, perníky, pralinky a keksy. Cukrovinky vyrábí podle tradičních a ustálených receptur a současně kreativně vytváří sladkosti nových tvarů a zajímavých příchutí

Příbalový léták