Celaskon Limetka—30 žvýkacích tablet

Celaskon limetka obsahuje vitamin C a rutin. Má svěží příchuť limetky; příjemnou formu žvýkacích tablet, které se v ústech postupně rozpouštějí; nabízí komfortní užívání vitaminu C, i když sklenice vody není na blízku.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8594739017207 | Zbozi: 18102852

Popis produktu

Celaskon limetka obsahuje vitamin C a rutin. Má svěží příchuť limetky; příjemnou formu žvýkacích tablet, které se v ústech postupně rozpouštějí; nabízí komfortní užívání vitaminu C, i když sklenice vody není na blízku.

Účinné látky

Vitamin C
Rutin

Užití

Proč je vitamin C důležitý?
Vitamin C se podílí na řadě dějů v organismu. Umožňuje činnost různých enzymů a je součástí antioxidačních systémů. Lidský organismus si vitamin C neumí sám vytvořit, proto je nezbytné jej do organismu dodávat.
Vitamin C - přispívá k normální funkci imunitního systému - přispívá k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci kostí, chrupavek, kůže, krevních cév, zubů a dásní - přispívá k normální činnosti nervové soustavy i psychické činnosti - přispívá k normálnímu energetickému metabolismu - přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání - přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem - zvyšuje vstřebávání železa
Zvýšená potřeba vitaminu C se vyskytuje např. při graviditě a kojení, při nadměrné duševní a fyzické práci ve stresových situacích, při zvýšené fyzické zátěži (např. u sportovců), u starších osob, ve vyšším věku, u kuřáků, při hojení těžkých úrazů, popálenin a po rozsáhlých operacích.
Co je rutin? Rutin je rostlinná látka patřící mezi bioflavonoidy. Je obsažen v mnohých rostlinách, například citrusech.

Dávkování

Jedna žvýkací tableta denně. Tabletu nechte rozpustit v ústech. Nepřekračujte doporučené dávkování. Přípravek není určen pro děti do 3 let.

Kontraindikace

Kdy se přípravek Celaskon Limetka nemá užívat?
Pokud jste přecitlivělý na kyselinu ascorbovou nebo kteroukoliv složku přípravku, trpíte-li poruchou metabolismu železa, máte oxalátové ledvinové kameny, trpíte nesnášenlivostí některých cukrů.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Při dodržení doporučeného dávkování je přípravek vhodný pro diabetiky.
Při užívání vyšších dávek vitaminu C mohou být ovlivněny výsledky některých laboratorních testů (např. stanovení cukru v moči.) Těhotné ženy by měly přípravek užívat pouze po konzultaci s lékařem.

Příbalový léták