Celaskon Červený pomeranč 500 mg—30 šumivých tablet

Humánní léčivý přípravek

Rozpustná forma Celaskonu s chutí červeného pomeranče je vzhledem k rychlejšímu nástupu účinku vhodná při akutním nedostatku zmíněného vitaminu. Vitamin C se užívá při předcházení a léčbě nedostatku vitaminu C. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
199 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 4593407 | Zbozi: 18147678

Popis produktu

Rozpustná forma Celaskonu s chutí červeného pomeranče je vzhledem k rychlejšímu nástupu účinku vhodná při akutním nedostatku zmíněného vitaminu. Vitamin C se užívá při předcházení a léčbě nedostatku vitaminu C. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Acidum ascorbicum

Užití

Přípravek je určen k prevenci a léčbě nedostatku vitamínu C v organismu. Užívá se na posílení odolnosti organismu při infekčních onemocněních jako chřipka a nachlazení, kdy užívání vitamínu zmírňuje a zkracuje příznaky chřipky a nachlazení. Dále se užívá při stavech zvýšené potřeby vitamínu C v těhotenství, při kojení, v době intenzivního růstu, u starších osob, u sportovců, při nadměrné fyzické a duševní práci, u stavů po těžkých úrazech, popáleninách a rozsáhlých operacích. Zvýšená potřeba vitamínu C je též u kuřáků. Užívá se jako doplňková léčba infekcí, zvláště u respiračních infekcí, dále jako podpůrný prostředek při zdlouhavém hojení ran a zlomenin, při dekubitálních a trofických defektech.

Dávkování

Tabletu nechat rozpustit asi ve 150 ml vody, vypít. Nedoporučí-li lékař jinak, obvykle užívají dospělí 1 šumivou tabletu 2-3 krát denně. Děti od 3 let užívají při léčbě nedostatku anebo při zvýšené potřebě vitaminu C 1/2 až 1 šumivou tabletu denně 7-14 dní. Přípravek je možné užívat dlouhodobě jen na doporučení lékaře, těhotné ženy mohou přípravek užívat jen příležitostně.

Vedlejší příznaky

Při doporuč. dávkování je Celaskon dobře snášen, protože množství vitaminu C, které přesahuje potřeby organismu, se vyloučí rychle do moče.

Fakta

Vitamin C patří mezi vitaminy rozpustné ve vodě, jeho úloha v organizmu je mnohostranná. Umožňuje činnost různých enzymů v organizmu, je součástí antioxidačního systému. Je důležitý pro růst a udržování zdravých kostí, zubů, dásní, vaziva a krevních cév, pro tvorbu některých látek účastnících se přenosu nervových vzruchů mezi nervovými buňkami, pro tvorbu hormonů nadledvin, pro vstřebávání železa
Z potravy, je rovněž nutný pro normální imunitní odpověď na infekci a pro hojení ran.

Poznámka

Vitamin C ve vyšších dávkách může ovlivnit správnost výsledků některých laboratorních testů, zejména stanovení glukózy v moči, test na okultní krvácení ve stolici aj.

Složení

Acidum ascorbicum 500 mg v 1 šumivé tabletě.

Příbalový léták