Bronchipret Tymián a břečťan sirup—1 x 50 ml

Humánní léčivý přípravek

Bronchipret tymián a břečťan sirup je rostlinný lék na léčbu zánětlivých onemocnění dýchacích cest pro dospělé a dětí od 1 roku. Užívá se na zlepšení příznaků při zánětu průdušek spojeném s kašlem a onemocnění z nachlazení se zvýšenou tvorbou hlenu. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
131 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 2398353 | Zbozi: 18104585

Popis produktu

Bronchipret tymián a břečťan sirup je rostlinný lék na léčbu zánětlivých onemocnění dýchacích cest pro dospělé a dětí od 1 roku. Užívá se na zlepšení příznaků při zánětu průdušek spojeném s kašlem a onemocnění z nachlazení se zvýšenou tvorbou hlenu.
Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Thymi extractum fluidum
Hederae helicis folii extractum fluidum

Užití

Sirup je indikován na zlepšení příznaků při akutní bronchitidě (zánět průdušek) spojené s kašlem a onemocnění z nachlazení se zvýšenou tvorbou hlenu. Charakteristickými příznaky jsou zvýšená frekvence kašle, potíže při vykašlávání a bolest na hrudi při kašli.

Dávkování

Bronchipret tymián a břečťan sirup se podává 3 krát denně pomocí přiložené odměrky v dávce odpovídající věku.

Kontraindikace

Neužívejte Bronchipret tymián a břečťan sirup, jestliže jste alergický/á (přecitlivělý/á) na léčivé látky: na břečťan, tymián nebo jiné hluchavkovité, břízu, pelyněk, celer nebo na kteroukoli další složku Bronchipret tymián a břečťan sirup.
Lék obsahuje 7 objemových % alkoholu, což je maximálně 0,30 g alkoholu v 5,4 ml, ekvivalentní jako 8 ml piva nebo 3 ml vína. Je škodlivý pro alkoholiky. Toto by se mělo vzít v úvahu u těhotných a kojících žen, u dětí užívajících vyšší dávky než je doporučené a u vysoce rizikových skupin jako jsou pacienti s onemocněním jater, epilepsií, poškozením nebo onemocněním mozku.

Vedlejší příznaky

V ojedinělých případech se mohou vyskytnout přecitlivělé reakce jako například vyrážka.
Dále hypersenzitivní reakce, například dyspnoe, urtika, edém obličeje a úst a /nebo hltanu. Ojediněle se mohou vyskytnout gastrointestinální obtíže jako křeče, nauzea a zvracení.

Příbalový léták