BROMHEXIN 8 KM kapky—1 x 50 ml

Humánní léčivý přípravek

Sekretolytická terapie při akutních a chronických průduškových a plicních onemocněních, při nichž dochází k poruchám tvorby hlenů a jejich transportu a vylučování. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
107 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 4030031892127 | Zbozi: 18116423

Popis produktu

Sekretolytická terapie při akutních a chronických průduškových a plicních onemocněních, při nichž dochází k poruchám tvorby hlenů a jejich transportu a vylučování. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Bromhexini hydrochloridum

Užití

Sekretolytická terapie při akutních a chronických průduškových a plicních onemocněních, při nichž dochází k poruchám tvorby hlenů a jejich transportu a vylučování.

Dávkování

Pokud není naordinováno jinak:
Dospělí a mládež nad 14 let: 3x denně 23-46 kapek.
Děti 12 — 14 let a pacienti s váhou pod 50 kg: 3x denně 23 kapek.
Bromhexin 8 KM kapky se podávají po jídle a s velkým množstvím tekutiny. Uvolňování hlenů je podporováno podáváním dostatečného množství tekutin.
Bromhexin 8 KM kapky nelze bez konzultace s lékařem užívat déle než 4-5 dnů.

Kontraindikace

Bromhexin 8 KM kapky nesmí být úžíván při přecitlivělosti na bromhexin nebo na jiné látky obsažené v přípravku.
Bromhexin 8 KM kapky by neměl být užíván pacienty se žaludečním nebo duodenálním vředem, neboť Bromhexin 8 KM kapky může ovlivnit žaludečně-střevní mukózní bariéru.
Při motorické poruše bronchů a větším množství sekretu (např. při vzácném maligním ciliárním syndromu) by měl být Bromhexin 8 KM kapky užíván jen velmi opatrně z důvodu možnosti ucpání dýchacích cest sekretem.
Při zhoršené funkci ledvin nebo těžkých jaterních onemocněních smí být Bromhexin 8
KM kapky užíván jen se zvláštní opatrností (tzn. s většími časovými odstupy jednotlivých dávek nebo jejich snížením).
Bromhexin 8 KM kapky nesmí být podáván u onemocnění nebo činností, kde je alkohol kontraindikován a rovněž u dětí mladších 12 let.

Vedlejší příznaky

Bolesti hlavy, nevolnost, bolesti břicha, zvracení a průjem, reaktivizace existujícího gastrointestinálního vředu, přechodný vzestup hodnot SGOT v séru, alergické reakce na kůži a sliznicích (vyrážka, urtikaria), otok obličeje, dušnost, příp. zvýšení teploty a třesavka, příznaky akutního anafylaktického šokového stavu

Fakta

Při těžkém selhání ledvin se musí počítat s kumulací metabolitů bromhexinu, vytvářených v játrech.
Bromhexin 8 KM kapky obsahuje 41 obj.-% alkoholu.
Může ovlivnit účinek jiných léčivých přípravků.
Přípravek obsahuje sacharózu. Pacienti se vzácnými dědičnými problémy s intolerancí fruktózy, malabsopcí glukózy a galaktózy nebo sacharózo-izomaltázové deficienci by tento přípravek neměli užívat.

Interakce

nebezpečné zástavy vylučování hlenu z důvodu omezeného vykašlávacího reflexu, takže indikaci této kombinované terapie je nutné zvlášť odpovědně posoudit.
Při současném podávání léků, které mohou být příčinou gastrointestinálního podráždění, je možné předpokládat zesílený efekt podráždění žaludeční sliznice.
Souběžné podávání bromhexinu a antibiotik (erythromycin, cefalexin, oxytetracyclin, ampicilín, amoxicilín) vede ke zlepšenému přechodu antibiotik do plicní tkáně.

Těhotenství a kojení

dosud vysloveny potřebné vědecké závěry, smí se Bromhexin 8 KM kapky v těhotenství užívat pouze po přísném zvážení všech rizik.
Léčivá látka přechází do mateřského mléka, proto se nesmí Bromhexin 8 KM kapky užívat během kojení.
Účinky na schopnost řídit a obsluhovat stroje: přípravek obsahuje alkohol, a proto může nepříznivě ovlivnit činnost vyžadující zvýšenou pozornost, koordinaci pohybů a rychlé rozhodování (např. řízení motorových vozidel, práce ve výškách, obsluha některých strojů).
Negativní účinky Bromhexin 8 KM kapky však nejsou známy.

Složení

1 ml (23 kapek) obsahuje: bromhexini hydrochloridum 8 mg.
Pomocné látky: menthol, fenyklová silice, anýzová silice, tymiánová silice, silice máty peprné, blahovičníková silice, sacharóza, ethanol, kyselina chlorovodíková 35%, dihydrogenfosforečnan draselný, hydrogenfosforečnan sodný, polysorbát 80, čištěná voda.
Údaje o firmě

Držitel rozhodnutí o registraci

Krewel Meuselbach GmbH
Krewelstrasse 2
D-53783 Eitorf
Německo

Příbalový léták