Bandá kolene 2508—velikost univerzální

Zdravotnický prostředek

Bandáž pomáhající stabilizovat a povzbuzovat krevní oběh v kloubech. Zlepšení cirkulace zajišťuje, že svaly, vazy a šlachy jsou intenzivněji a rychlejí ohřívány a tím jsou odolnější a pružnější a tím i méně citlivé na přetížení.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2528868 | Zbozi: 18113955

Popis produktu

Bandáž pomáhající stabilizovat a povzbuzovat krevní oběh v kloubech. Zlepšení cirkulace zajišťuje, že svaly, vazy a šlachy jsou intenzivněji a rychlejí ohřívány a tím

Užití

Bandáž dokonale sedí a je vhodná i k nošení do obuvi, stabilizuje kloub, chrání vazivový aparát. Indikace: chronická nestabilita vazivového aparátu, kontuze, distorze (vymknutí) kloubního pouzdra, artróza, pooperační léčba, rehabilitace. Bandáž TSM podporuje: - zvýšení cirkulace; - ochraňuje a aktivuje svalstvo; - regulaci potu a tepla; - toleranci ke kůži.
Učinky bandáží: * přirozené tlumení bolesti * podpora prokrvení * mikromasáž * lepší zatížitelnost pohybového aparátu * zlepšení motoriky * urychlení regenerace.
Bandáže, které pomáhají stabilizovat a povzbuzovat krevní oběh v kloubech. Zlepšení cirkulace v dotčených oblastech díky neoprenovým bandážím zajišťuje, že svaly, vazy a citlivé na přetížení. Při náhlém plném přetížení jsou lépe chráněny proti riziku úrazu.
Uleva od bolesti znamená, že pohyb je celkově přirozenější a svaly i klouby jsou více zrelaxovány. Tepelná izolace a řízená perspirace umožňuje odvádět přebytek vytvořeného tepla. Tím dochází k zachování konstantní teploty a vlhkosti mezi bandáží a kůží.
Použití kůži tolerantní formy neoprenu a speciální vrstvy použité pro TSM bandáže zabraňuje alergickým reakcím nebo podráždění kůže, které jsou časté u nositelů jiných typů bandáží. Anatomicky tvarované bandáže TSM s jejich fyziologickými vlastnostmi uchování tepla a mikromasáží, regulují přebytek potu a umožňují dýchání kůže. Tyto vlastnosti umožňují vysoký komfort při nošení bandáží, zabraňují skluzu či zařezávání.
Tyto bandáže byly testovány v rehabilitačních centrech, při amatérských i profesionálních sportech jako prevence či regenerace.

Dávkování

Za účelem zabránění přetížení klobů, svalů, vazů a šlach by se bandáže z důvodu posílení kompletního terapeutického účinku měly nosit nejen během příslušné aktivity, nýbrž již před ní a teké po ní po dobu cca 1-2 hodiny. Bandáž by se neměla nosit déle než 12 hodin denně.

Kontraindikace

Pro zabránění alergickým reakcím by pokožka neměla být namazána oleji, tuky, gely, mastmi nebo podobnými látkami. Pokud je potřeba provést ošetření takovými připravky, musí se příslušná část těla zakrýt mulovým obinadlem nebo podobným obvazem tak, aby byl zamezen přímý kontakt s bandáží.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Bandáže by se měly prát v závislosti na četnosti použití jemným pracím prostředkem při cca 40"C a dobře by se měly vymáchat, např. při každodenním použití alespoň každý druhý den. Je možné je sušit v sušičce při mírné teplotě.

Příbalový léták