Arpalit NEO 7M Antiparazitní obojek pro psy—bezbarvý, 66cm

Veterinární léčivý přípravek

Antiparazitární obojek pro psy - proti blechám, klíšťatům, vším, všenkám, mouchám, původcům svrabu. Působí na dospělce i vývojová stádia blech. Má repelentní účinek na klíšťata.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2550144 | Zbozi: 18106217

Popis produktu

Antiparazitární obojek pro psy - proti blechám, klíšťatům, vším, všenkám, mouchám, původcům svrabu. Působí na dospělce i vývojová stádia blech. Má repelentní účinek na klíšťata.

Účinné látky

Cypermethrinum 1256 mg
Pyriproxyphenum 171 mg užití © m
CCILOVÝ DRUH ZVÍŘAT: Psi!
Antiparazitární obojek proti blechám (ctenocephalides felis), klíšťatům (Isodes ricinus), vším (linognathus setosus). všenkám (Trichodectes canis), mouchám (Musca domestica), původcům svrabu (Notoedres cati, Sarcoptes canis). Působí na dospělce i vývojová stádia blech. Má repelentní účinek na klíšťata.
Obojek Arpalit Neo 7M se nasadí zvířeti na krk, přebytečný kus obojku se odstřihne a neškodně zlikviduje. Obojek má účinnost proti zevním ektoparazitům po vyjmutí z obalu po dobu až 6 měsíců. Účinné látky se postupně uvolňují z obojku do srsti a kůže zvířete. Účinek nastupuje během několik dní po nasazení obojku zvířeti na krk. Zvlhnutí ani namočení obojku nezkracuje dobu účinku.

Dávkování

Obojek Arpalit Neo 7M se nasadí zvířeti na krk, přebytečný kus obojku se odstřihne a neškodně zlikviduje. Obojek má účinnost proti zevním ektoparazitům po vyjmutí z obalu po dobu až 6 měsíců.

Kontraindikace

Nepoužívat u kojících fen.
Nepoužívat u štěňat mladších 8 týdnů !
Nepoužívat u zvířat nemocných či v rekonvalescenci.
Nepoužívat v případě přecitlivělosti na účinné látky.
Nepoužívat u koček.

Vedlejší příznaky

Při nedodržení způsobu použití může výjimečně dojít k přechodnému podráždění v místě aplikace. Jestliže zaznamenáte jakékoliv závažné nežádoucí účinky či jiné reakce, které nejdou uvedeny v této příbalové informaci, oznamte to, prosím, vašemu veterinárnímu lékaři.

Fakta

Průběžně kontrolujte stav a usazení obojku na krku zvířete a zda je obojek na krku zvířete dostatečně volný, aby ho neškrtil, ale přitom se dotýkal kůže.

Poznámka

Nepoužívejte u koček.
Přípravek je extrémně jedovatý pro kočky. Přípravek může být pro kočky nebezpečný i po kontaktu s ošetřeným psem. Přípravek může dráždit kůži, sliznici a alergizovat.
Zabraňte zvířeti obojek žvýkat !
Přípravek nesmí být použit jinak, než je uvedeno.
Zabraňte kontaktu s pokožkou, očima, sliznicemi. Nedovolte dětem hrát si s obojkem.
V případě zasažení pokožky či sliznice opláchněte exponovanou část ihned velkým množstvím vody. Lidé se známou přecitlivělostí na permethrin by se měli vyhnout kontaktu s veterinárním léčivým přípravkem. V případě podráždění kůže a/nebo podráždění očí vyhledejte lékařskou pomoc. Psi s tímto obojkem by neměli mít dovoleno spát v kontaktu s lidmi, obzvláště s dětmi.
Po manipulaci s obojkem Arpalit Neo 7M si důkladně umyjte ruce vodu a mýdlem.
Zvláštní pozornost je nutné věnovat i nakládání s nepoužitým veterinárním léčivým přípravkem nebo odpadem, který pochází z tohoto přípravku.

Složení

Léčivé látky: Cypermethrinum 1256 mg, Pyriproxyphenum 171 mg
Údaje o firmě
AVEFLOR, a.s. více na www.arpalit.cz

Příbalový léták