ArmoLipid Plus—30 tablet

Armolipid Plus je doplněk stravy obsahující Berberis aristata suchý extrakt, červenou kvasnou rýži, polikosanol, kyselinu listovou, koenzym Q10 a astaxantin. Spolu s vhodnou stravou přispívá ke kontrole plazmatického cholesterolu a triglyceridů.

Cena vč. DPH
409 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 3394914 | Zbozi: 18125599

Popis produktu

Armolipid Plus je doplněk stravy obsahující Berberis aristata suchý extrakt, červenou kvasnou rýži, polikosanol, kyselinu listovou, koenzym A10 a astaxantin. Spolu s vhodnou stravou přispívá ke kontrole plazmatického cholesterolu a triglyceridů.

Užití

Berberis aristata suchý extrakt obsažený v přípravku Armolipid Plus pomáhá v kombinaci s vhodnou stravou kontrolovat plazmatický cholesterol a triglyceridy.
Červená kvasná rýže je vyráběna fermentací rýže (Oryza sativa) kmenem kvasinek
Monascus purpureus. Fermentovaná červená rýže obsahuje Monacolin K, přírodní produkt, který má chemickou strukturu patřící do skupiny statinů, podílejících se na metabolismu cholesterolu. Jeho aktivita je závislá na množství podané dávky.
Suchý extrakt získaný z kůry Berberis aristata, keře přirozeně se vyskytujícího v
Himalájích a Nepálu, je standardizovaný v berberinu a má příznivý účinek na kontrolu plazmatického cholesterolu a triglyceridů, čímž podporuje činnost kardiovaskulárního systému.
Polikosanol je směs přírodních mastných alkoholů obsažených ve voskovité matrici cukrové třtiny (Saccharum officinarum), rýžových otrubách (Oryza sativa) a ve včelím vosku (Apis mellifera).
Kyselina listová přispívá k normálnímu metabolismu homocysteinu. Homocystein je látka přirozeně se vyskytující v organismu, která vzniká při metabolismu aminokyseliny methioninu, produkující se v organismu při normální stravě. Vytvořený homocystein se poté opět přeměňuje na methionin. Pokud tento proces přeměny neprobíhá, nebo pokud k němu dochází jen částečně, nepřeměněný homocystein se hromadí v organismu a může mít škodlivý vliv na některé orgány, zejména na kardiovaskulární systém.
Armolipid Plus obsahuje fyziologickou denní dávky kyseliny listové.
Koenzym 010 je fyziologickou součástí našeho těla a účastní se oxidačně-redukčních reakcí při syntéze ATP (adenosintrifosfátu).
Astaxantin je látka syntetizovaná pomocí mikrořasy Haematococcus pluvialis a hraje důležitou roli v oxidačně-redukčních reakcích.

Dávkování

Jedna tableta denně. V případě, že máte potíže s polykáním, tabletu rozdělte na dvě půlky a zapijte sklenicí vody.

Fakta

Cholesterol je produkován v játrech a je přítomen ve všech buňkách organismu. Kromě fyziologicky produkovaného cholesterolu, může být v lidském těle přítomen i cholesterol pocházející ze stravy. Triglyceridy jsou obsažené hlavně v potravě a částečně pocházejí z jaterního metabolismu sacharidů.
Pokud jsou cholesterol a triglyceridy přítomny v organismu v přebytku, mohou být škodlivé, a to zejména pro kardiovaskulární systém. Proto je důležité dodržovat zdravý životní styl (například fyzická aktivita, vyhýbat se alkoholu, nikotinu a stresu) a konzumovat vyváženou stravu.

Složení

Jedna tableta přípravku Armolipid Plus obsahuje Berberis aristata suchý extrakt 588 mg (odpovídá Berberin chloridu 500 mg), fermentovanou červenou kvasnou rýži 200 mg (odpovídá monakolinu K 3 mg), polikosanol 10 mg, kyselinu listovou 0.2 mg, koenzym A10 2.0 mg a astaxantin 0.5 mg.

Příbalový léták