Alerid —10mg, 50 tablet

Humánní léčivý přípravek

Alerid je perorální antihistaminikum. Používá se u dospělých a u dětí od 6 let věku ke zmírnění nosních a očních příznaků sezónní a celoroční alergické rýmy & ke zmírnění příznaků chronické kopřivky nejasného původu. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
134 Kč
Dostupnost
skladem 9 ks


PDK: 3780377 | Zbozi: 18138288

Popis produktu

Alerid je perorální antihistaminikum. Používá se u dospělých a u dětí od 6 let věku ke zmírnění nosních a očních příznaků sezónní a celoroční alergické rýmy 8 ke zmírnění příznaků chronické kopřivky nejasného původu. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Cetirizin dihydrochlorid

Užití

Alerid je přípravek používaný k léčbě alergií.
Jídlo neovlivňuje vstřebávání cetirizin-dihydrochloridu. Během léčby se doporučuje vyhnout se současnému požívání alkoholu.
Klinické studie neprokázaly zhoršení pozornosti, bdělosti a schopnosti řídit motorové vozidlo po užívání přípravku Alerid v doporučených dávkách.

Dávkování

Doporučená dávka přípravku je:
Dospělí a dospívající starší než 12 let: 10 mg (1 tableta) jednou denně.
Děti ve věku od 6 do 12 let: 5 mg (1/2 tablety) dvakrát denně.
Tablety se polykají a zapíjejí sklenicí vody. Jídlo © neovlivňuje vstřebávání cetirizin-dihydrochloridu. Tabletu lze rozdělit na 2 stejné dávky.
Délka léčby závisí na typu, průběhu a délce trvání Vašich potíží.
Pokud se do 3 dnů nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem.
Bez porady s lékařem neužívejte přípravek déle než 1 týden.
Pacienti se středně těžkou poruchou funkce ledvin užívají 5 mg (1/2 tablety) jednou denně.

Příznaky

Nosní a oční příznaky sezónní a celoroční alergické rýmy, chronická kopřivka.

Vedlejší příznaky

Časté nežádoucí účinky (mohou postihnout až 1z 10 pacientů) jsou: spavost, závrať, bolest hlavy, zánět hltanu, rýma (u dětí), pocit na zvracení, sucho v ústech, únava, průjem.

Fakta

Jestliže máte poruchu funkce ledvin, poraďte se s lékařem; v případě potřeby budete užívat sníženou dávku přípravku. Novou dávku určí lékař.
Jestliže máte problémy s močením (při potížích s míchou nebo prostatou nebo močovým měchýřem), poraďte se se svým lékařem.
Jestliže máte epilepsii nebo je u Vás vyšší riziko vzniku křečí, měl(a) byste se před zahájením léčby poradit se svým lékařem.
Alerid obsahuje monohydrát laktosy. Pokud Vám lékař sdělil, že nesnášíte některé cukry, poraďte se se svým lékařem, než začnete tento léčivý přípravek užívat.
Alerid nemá být podáván těhotným ženám. Lék užívejte v těhotenství, jen pokud je to nezbytně nutné a pouze po poradě s lékařem.
Neužívejte Alerid během kojení bez předchozí porady s lékařem.

Složení

Léčivou látkou je cetirizini dihydrochloridum. Jedna potahovaná tableta obsahuje cetirizini dihydrochloridum 10 mg.
Dalšími složkami jsou: kukuřičný škrob, monohydrát laktosy, koloidní bezvodý oxid křemičitý, magnesium-stearát, mastek, granulovaná mikrokrystalická celulosa, potahová soustava Opadry II 31F58914 bílá (hypromelosa 2910, monohydrát laktosy, oxid titaničitý, makrogol 4000, dihydrát citrátu sodného, čištěná voda).
Údaje o firmě www.sdpharma.cz

Příbalový léták