Advantix pro psy spot-on nad 25kg —4x4 ml

Ektoparazitikum ve formě spot-on roztoku, pro léčbu a prevenci infestace blechami, klíšťaty, komáry, flebotomy a všenkami.

Cena vč. DPH
1 221 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 4007221029908 | Zbozi: 18115369

Popis produktu

Ektoparazitikum ve formě spot-on roztoku, pro léčbu a prevenci infestace blechami, klíšťaty, komáry, flebotomy a všenkami.

Užití

Léčba a prevence infestace blechami (Ctenocephalides canis, Ctenocephalides felis).
Blechy na psech jsou zabíjeny během jednoho dne po aplikaci.
Jednorázová aplikace chrání před dalším napadením blechami po dobu 4 týdnů.
Přípravek může být použit jako součást léčebné strategie alergie na bleší kousnutí (FAD).
Léčba napadení všenkami (Trichodectes canis).
Přípravek má persistentní, akaricidní a repelentní účinnost proti infestaci klíšťaty (Rhipicephalus sanguineus a Ixodes ricinus po dobu 4 týdnů a Dermacentor reticularis po dobu 3 týdnů). Odpuzováním a usmrcováním klíšťového přenašeče Rhipicephalus sanguineus lék snižuje pravděpodobnost přenosu patogenu Ehrlichia canis, čímž snižuje riziko ehrlichiózy u psů.
Ve studiích bylo prokázáno, že ke snížení rizika dochází od 3 dnů po aplikaci a toto snížení přetrvává 4 týdny. Klíšťata přítomná na psovi už v době aplikace nemusí být usmrcena během 2 dnů po léčbě a mohou zůstávat přichycená a viditelná. Proto je doporučeno odstranit klíšťata přítomná na psovi již v době aplikace, aby se zabránilo jejich přichycení a sání krve.
Jednorázová aplikace má repelentní (zabraňující sání) účinnost proti flebotomům (Phlebotomus papatasi po dobu 2 týdnů a Phlebotomus perniciosus po dobu 3 týdnů), proti komárům (Aedes aegypti po dobu 2 týdnů a Culex pipiens po dobu 4 týdnů) a proti bodalce stájové (Stomoxys calcitrans) po dobu 4 týdnů.
Snížení rizik infekce Leishmania infantum přenosem flebotomy (Phlebotomus perniciosus) po dobu až 3 týdnů. Účinek je nepřímý díky účinnosti přípravku proti vektoru.

Dávkování

Doporučená minimální dávka je: 10 mg/kg živé hmotnosti imidaclopridu a 50 mg/kg živé hmotnosti permethrinu.
Aplikuje se 1 pipeta přípravku psům od 25 do 40 kg živé hmotnosti.
Ke snížení nebezpečí reinfestace novými blechami se doporučuje ošetřit všechny psy v domácnosti. Ostatní domácí zvířata žijící ve stejné domácnosti by měla být také ošetřena vhodným přípravkem. Zároveň se doporučuje použít vhodné přípravky proti dospělým blechám a jejich vývojovým stádiím v okolním prostředí zvířete.
Přípravek zůstává účinný i při namočení zvířete. Nicméně dlouhého, intenzivního kontaktu s vodou by se mělo ošetřené zvíře vyvarovat. V případech častého koupání může být redukována doba účinku. V těchto případech nepoužívejte opakované podání častěji jak jednou týdně. Pokud pes potřebuje šamponování, mělo by být provedeno před podáním nebo alespoň 2 týdny po aplikaci k zajištění optimální účinnosti přípravku.
V případě napadení všenkami se po 30 dnech doporučuje kontrola u veterinárního lékaře, protože u některých zvířat může být potřebná druhá aplikace. Aby byl pes chráněn po celou sezonu výskytu flebotomů, mělo by se s ošetřením po celou tuto dobu pokračovat.
Pouze pro podání na kůži — spot-on.
Aplikujte pouze na neporušenou kůži.

Kontraindikace

Pro absenci dostupných informací by přípravek neměl být používán u štěňat do 7 týdnů věku nebo u psů do váhy 25 kg živé hmotnosti.
Nepoužívejte v případě přecitlivělosti na účinné látky nebo na některou z pomocných látek.
Nepoužívejte u koček!

Příbalový léták