ACC 200mg—20 tvrdých tobolek

Humánní léčivý přípravek

Užívá se k léčení onemocnění dýchacích cest, k rozpouštění hlenu. Na doporučení lékaře se přípravek užívá i u závažnějších onemocnění dýchacích cest. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
110 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 4030855002603 | Zbozi: 18100077

Popis produktu

Užívá se k léčení onemocnění dýchacích cest, k „rozpouštění hlenu. Na doporučení příbalový leták.

Účinné látky

Acetylcysteinum

Užití

Účinná látka acetylcystein rozpouští všechny složky, které způsobují vazkost hlenu. Tím snižuje vazkost hlenu a usnadňuje vykašlávání.
Přípravek se užívá k léčbě akutních i chronických onemocnění dýchacích cest, která jsou provázena intenzivní tvorbou hustého vazkého hlenu a vlhkým kašlem.
Bez porady s lékařem může být přípravek užíván dospělými nebo podáván dětem od 6 let při onemocněních dýchacích cest jako jsou akutní zánět průdušek, hrtanu, průdušnice a chřipka a dráždivý kašel při nachlazení.
Na doporučení lékaře který určí i dávkování a délku léčby se přípravek užívá u chronických zánětů průdušek, hrtanu, průdušnice, průduškového astmatu, bronchiolitidy (zánět průdušinek), mukoviscidózy (cystická fibróza, vrozená porucha zkapalňování hlenů), rozedmy plic, bronchiektázií (rozšíření průdušek), předoperačních a pooperačních stavů spojených s větší tvorbou vazkého hlenu v dýchacích cestách a při léčbě zánětu hrtanu, akutní i chronické sinusitidy (zánět vedlejších nosních dutin) a otitis media (zánět středního ucha) s výpotkem.
Přípravek je vhodný pro dospělé a děti starší než 6 let.

Dávkování

Pokud lékař neurčí jinak, užívá se ACC 200 obvykle v následujících dávkách:
Dospělí a mládež od 14 let: 3krát denně 1 tobolku (t.j. 3krát 200 mg acetylcysteinu);
Děti mezi 6-14 lety: 2krát denně 1 tobolku (tj. 2krát 200 mg acetylcysteinu);
U mukoviscidózy a dalších onemocnění, u nichž je ACC 200 užíván pouze © na doporučení lékaře, stanoví dávkování a "délku léčby lékař individuálně podle typu, závažnosti a průběhu onemocnění. U chronických onemocnění může užívání přípravku trvat i několik měsíců.

Kontraindikace

Přípravek ACC 200 je kontraindikován při známé přecitlivělosti vůči acetylcysteinu nebo vůči kterékoli jiné složce přípravku.
Přípravek ACC 200 není určen pro děti mladší než 6 let, protože obsahují příliš veliké množství léčivé látky.

Složení

Léčivou látkou je Acetylcysteinum 200 mg v 1 tobolce.
Dalšími složkami pomocnými látkami jsou mannitol, kyselina stearová, koloidní bezvodý oxid křemičitý, oxid titaničitý (E 171), želatina.

Příbalový léták