Žlučníková čajová směs—20 x 1,5 g

Humánní léčivý přípravek

Tradiční rostlinný léčivý přípravek podporující vylučování žluči při přechodném nechutenství a mírných trávicích obtížích, provázených nadýmáním, pocitem plnosti a napětím v břiše. Přípravek mohou užívat dospělí a mladiství od 12 let. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2127240 | Zbozi: 18133235

Popis produktu

Tradiční rostlinný léčivý přípravek podporující vylučování žluči při přechodném nechutenství a mírných trávicích obtížích, provázených nadýmáním, pocitem plnosti a napětím v břiše. Přípravek mohou užívat dospělí a mladiství od 12 let. Čtěte podrobně příbalový leták.

Užití

1 nálevový sáček se přelije 0,25 | vroucí vody a nechá se 5 - 10 min vyluhovat v zakryté nádobě. Nesmí se vařit.

Dávkování

Čaj se pije teplý, neslazený 3x denně po jídle. Nálev se připravuje vždy čerstvý, bezprostředně před použitím. Přípravek užívejte nejdéle 2 týdny. Pokud se do 1 týdne od zahájení léčby příznaky nezlepší nebo se zhoršují, poraďte se s lékařem.

Kontraindikace

Neužívejte přípravek, pokud trpíte neprůchodností střev, zánětlivými chorobami střev (Crohnova choroba, ulcerózní kolitida), bolestmi břicha neznámého původu, nebo při závažných stavech dehydratace a poruše elektrolytové rovnováhy. Neužívejte při přecitlivělosti na některou složku přípravku nebo na mentol.

Vedlejší příznaky

Může se zhoršit gastroezofageální reflux a mohou zesílit obtíže s pálením žáhy. Mohou se objevit bolest a křeče v břiše, zejména u pacientů s dráždivým střevem. Může dojít ke žlutavému nebo červenohnědému zbarvení moči.

Fakta

Wwww.megafyt-pharma.cz

Poznámka

Přípravek byste neměl(a) užívat, pokud trpíte gastroezofageálním refluxem (návrat žaludečního obsahu zpět do jícnu, projevující se pálením žáhy), neboť Vaše potíže mohou zesílit. Při žlučových kamenech a jiných onemocněních žlučových cest konzultujte nejprve používání přípravku s lékařem. Pacienti užívající srdeční glykosidy, antiarytmika, diuretika, adrenokortikosteroidy nebo kořen lékořice by se měli před použitím tohoto přípravku poradit s lékařem. Přípravek se nedoporučuje užívat v době těhotenství a kojení. Pokud příznaky onemocnění při používání tradičního rostlinného přípravku přetrvávají nebo se objeví nežádoucí účinky, nebo jiné neobvyklé reakce, vyhledejte lékaře.

Složení

Menthae piperitae herba (nať máty peprné) 525 mg, Agrimoniae herba (řepíková nať 375 mg), Marrubii herba (jablečníková nať) 375 mg, Rhei radix (reveňový kořen) 225 mg v 1 nálevovém sáčku.
Údaje o firmě
Jsme součástí mezinárodní skupiny Europlant Group, jejímž hlavním zaměřením je výroba bylinných čajů, bylinných preparátů a fytofarmak a jejich prodej do farmaceutických distribučních sítí.
Megafyt Pharma s.r.o výrobce fytofarmak
V roce 1990 byla založena ve Vraném nad Vltavou společnost MEGAFYT, která byla v roce 1992 transformována do společnosti s ručením omezeným - Megafyt-R spol. s r.o.
Později došlo prostřednictvím jednoho z největších světových zpracovatelů léčivých rostlin, společnosti MARTIN BAUER GmbH, SRN, a company of The Naturenetwork ke vstupu zahraničního kapitálu. 4. ledna 2012 došlo k přejmenování názvu naší společnosti na Megafyt Pharma s.r.o.
Dodatkem "Pharma" chceme zvýraznit naši příslušnost k farmaceutickému trhu, protože jako jeden z mála výrobců čajů v České Republice disponujeme certifikátem SVP (GMP) a část sortimentu čajů máme registrovaný jako léčiva.
Firma Megafyt Pharma s.r.o. se řadí mezi největší zpracovatele léčivých rostlin v České republice a úspešně spolupracuje s mnoha zahraničními partnery. Megafyt Pharma s.r.o. jako jeden z mála výrobců bylinných čajů a bylinných přípravků v České republice má velkou část svých produktů registrovánu jako léčiva. Pro dosažení této registrace musí veškerá výrobní činnost odpovídat požadavkům správné výrobní praxe. Suroviny i výrobky jsou pod neustálou kontrolou interní laboratoře i pod kontrolou příslušných státních orgánů. Stejné nároky jsou ve společnosti Megafyt Pharma s.r.o. uplatňovány i pro produkty řazené do kategorie potravin. Sortiment firmy představuje dnes téměř; 100 druhů produktů;, které jsou vyráběny podle schválených a osvědčených receptur. Jsou to především léčivé čaje a čajové směsi, ovocné čaje a další bylinné přípravky.
Europlant s.r.o. distributor fytofarmak
Obchodní firma Europlant s.r.o. byla založena v roce 1997 společne s firmou Europlant
Pflanzenvertriebs GmbH, SRN. Europlant s.r.o. - distributor léčiv, zajišťuje prodej a marketing kompletního sortimentu léčivých čajů, čajových směsí a dalších produktů pod značkou Megafyt na českém a slovenském farmaceutickém trhu. V portfoliu jsou jak výrobky firmy Megafyt Pharma s.r.o., tak i další fytofarmaka a bylinné přípravky sesterských evropských závodů.
Megafyt Pharma obchodní značka
Megafyt je obchodní značka vysoce kvalitních bylinných čajů, přípravků a dalších produktů určených výhradně pro lékárny. Pod touto značkou jsou distribuovány jak produkty výrobní firmy Megafyt Pharma spol. s r.o, tak i výrobky dalších sesterských evropských firem.
Jedná o produkty vysoké farmaceutické kvality, jejichž základem jsou pečlivě vybírané přírodní suroviny. Velká část z nich je registrovaným léčivem, další jsou opatřeny atestem Hlavního hygienika. Na konečný výrobek i samotnou výrobu a skladování takto registrovaných výrobků jsou kladeny ty nejvyšší nároky. Celý proces od vstupu surovin až po prodej v lékárně je průběžně kontrolován pracovníky interních laboratoří, ale i pověřených státních orgánů odpovedných za dodržování standardu farmaceutické výroby a distribuce.

Příbalový léták