Třtinový cukr Dry Demera DRUID - krabička—400 g

Přírodní, nerafinovaný, třtinový cukr z ostrova Mauritius. Vhodný jako alternativa běžného řepného cukru. Neobsahuje chemické konzervanty,aditiva ani aromata.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8594004998002 | Zbozi: 18125225

Popis produktu

Přírodní, nerafinovaný, třtinový cukr z ostrova Mauritius. Vhodný jako alternativa běžného řepného cukru. Neobsahuje chemické konzervanty,aditiva ani aromata.

Užití

Dry Demerara - hrubozrnný jantarově zlatý přírodní třtinový cukr, bez přídavku aditiv.
Vyrábí se krystalizací z čerstvé třtinové šťávy a tím si zachovává přirozený obsah minerálů, vitamínů a typickou karamelovou chuť. Je vhodný ke slazení kávy, cereálií, čerstvého ovoce a k finální úpravě pečiva.

Dávkování

Dle chuti.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Po otevření nutno skladovat v suchu. V případě skladování v málo suchém prostředí může dojít ke ztvrdnutí, čímž ale nedojde ke znehodnocení. V tomto případě jej položte do mísy a zakryjte na nějakou dobu vlhkou čistou přikrývkou.
Co vlastně je přírodní třtinový cukr ? Hrubozrnný, jantarově zlatý, přírodní třtinový cukr se vyrábí krystalizací z čerstvé třtinové šťávy s vynecháním všech chemických procesů a aditiv Díky tomu si zachovává přirozený obsah minerálů, vitamínů a typickou karamelovou chuť. A také nezaměnitelnou přírodní vůni po ovoci, jablku i medu. Třtinový cukr je i sladší a slabě větrový.
Surový cukr má světle jantarově zlatou až hnědou barvu a nevtíravou lehce voňavou chuť. Představuje zdravější náhražku bílého řepného cukru.
Ostrov Mauritius je obdařen ideálními podmínkami pro pěstování cukrové třtiny.
Vulkanický původ ostrova zajišťuje úrodnou půdu bohatou na minerální látky. Klimatické podmínky jsou jako stvořeny pro cukrovou třtinu. Období od ledna do března je velmi horké a vlhké. V této době mladé rostlinky rychle rostou a sílí a koncem března dorůstají do výšky pěti metrů. V květnu a červnu přeměňují žhavé sluneční paprsky škrob v rostlinách na cukr.
Sťastný nápad pěstovat cukrovou třtinu na Mauritiu dostal holandský guvernér Adrian
Van der Stel v roce 1639. Od té doby se třtina pěstuje na ostrově nepřetržitě téměř 350 let. V současnosti se tento ostrůvek v Indickém oceánu řadí mezi deset největších vývozců cukru na světě. Mezi tradiční odběratele patří země Evropy a Severní Ameriky, s mauritijským cukrem se však můžeme setkat po celém světě. Mezi hlavní odběratele přírodních třtinových cukrů patří státy Evropské unie, USA, Kanada, Švýcarsko, Izrael,
Austrálie a další země.
Sklizeň třtiny a výroba cukru na Mauritiu probíhá způsobem, který je šetrný k životnímu prostředí. Cukrová třtina je vysoká rostlina podobná bambusu. Zralá třtina se poseká a ihned dopraví do zpracovatelského závodu. Tam se rozdrtí a získá se sladká třtinová šťáva. Ze vzniklé suché drti, tzv. bagasse, se vyrábí ekologické palivo, které se používá jako zdroj energie při výrobě cukru. Poté, co se ze třtinové šťávy odstraní mechanické nečistoty usazením a filtraci, se šťáva zahustí šetrným odpařením. Ze vzniklého hustého sirupu se trojnásobnou krystalizací získává cukr. Při první krystalizaci se odděluje světlý cukr, při druhé tmavší a při třetí nejtmavší cukr, který je nejbohatší na melasu. Přírodní cukry jsou vyráběny pro přímou spotřebu, a proto je jejich výrobě věnována velká pozornost. Jakoukoli odchylku od kvality by totiž zákazník ihned poznal. Celý výrobní postup je detailně rozpracován v podnikových manuálech, které obsahují přesné požadavky na dodržování a kontrolu hygieny výroby a kvality výrobku. Také proto se výroba přírodního třtinového cukru může pochlubit certifikátem ISO 9000, který zákazníkům garantuje standardní kvalitu.

Poznámka

DRUID CZ s.r.o. je obchodní společnost zaměřená na import, export a distribuci vybraných potravinářských produktů a biopotravin. Sesterský subjekt Ing. Tomáš
Aubrecht — DRUID na přelomu roku 2003/2004 vytvořil a uvedl na trh novou řadu vysoce kvalitních © biopotravin © pocházejících výhradně z | kontrolovaného ekologického zemědělství pod vlastní značkou BIOLINIE www.biolinie.cz) Řada BIOLINIE v současné době představuje cca 50 druhů biopotravin (obiloviny, luštěniny, vločky, krupice, rýže, rýžové chlebíčky, oleje, čaje, sladidla atd.). Tato značka je od 1.12.2004 pro území
České republiky pronajata společnosti PRO-BIO obchodní spol. s r.o.
Údaje o firmě
Wwww.druidcz.com

Příbalový léták