Testovací proužky Wellion Luna—50 ks

Zdravotnický prostředek

Testovací proužky Wellion® LUNA pro měření hladiny cukru v krvi. Pro použití s přístrojem Wellion LUNA pro měření hladiny cukru v kapilární celostní krvi.

Cena vč. DPH
292 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 2837434 | Zbozi: 18132286

Popis produktu

Testovací proužky Wellion© LUNA pro měření hladiny cukru v krvi. Pro použití s přístrojem Wellion LUNA pro měření hladiny cukru v kapilární celostní krvi.

Užití

Testovací proužky Wellion LUNA jsou určeny pro měření hladiny cukru v krvi s přístrojem
Wellion LUNA v domácím používání, ale i v klinickém prostředí zdravotními profesionály (diagnostika in-vitro).
Testovací proužky Wellion LUNA se používají s přístroji Wellion LUNA pro měření obsahu cukru v celostní krvi. Jakmile se koncem testovacího proužku dotknete kapky krve, krev se nasaje do reakční zóny testovacího proužku. Je třeba jen velmi malé množství krve a čas měření trvá do 5 vteřin. Výsledek měření bude zobrazen na displeji přístroje Wellion LUNA. Testovací proužky Wellion LUNA měří hladinu cukru v rozsahu 1,1 až 33,3 mmol/l.
PRINCIP MĚŘENÍ:
Testovací proužky Wellion LUNA pracují na principu elektrochemického biosenzoru.
Vzorek celostní krve je kapilárním efektem automaticky nasát do reakční zóny testovacího proužku, tím je zajištěno vždy stejné množství krve v zóně.
Jakmile cukr obsažený v krvi zareaguje na reakční látku umístěnou na elektrodách testovacího proužku, vytvoří se elektrický proud a ten je díky stálému napěťovému potenciálu na elektrodách změřen přístrojem Wellion LUNA. Velikost elektrického proudu je pak přístrojem přepočítána na obsah cukru v krvi.

Dávkování

Testovací proužky Wellion LUNA jsou jen pro jednorázové použití. Nepoužívejte je opakovaně.

Příznaky

Vysoké hladiny cukru v krvi mohou vyvolat další komplikace, např. slepotu, onemocnění ledvin, poškození nervového systému a krevního oběhového systému. Studie diabetologického ústavu DCCT potvrdily, že sebetestování hladiny cukru v krvi zcela zásadně ovlivňuje léčbu lidí s diabetem a přesná kontrola může snížit riziko vzniku souvisejících onemocnění až o 60%.

Poznámka

Měřicí systém Wellion LUNA měří hladinu cukru v krvi v rozsahu od 1,1 do 33,3 mmol/l.
Očekávané výsledky měření u lidí, kteří netrpí diabetem, jsou: [1] Normální rozsah hladiny cukru v krvi u člověka, který nemá cukrovku je 3,9 až 5,8 mmol/l před snídaní a 3,9 až 6,1 mmol/l před obědem nebo večeří. [2] Jednu nebo dvě hodiny po jídle jsou normální hladiny cukru v krvi od 6,7 do 8,9 mmol/l. [3] V časných ranních hodinách od 2.00 do 4.00 h by měla být hladina cukru v krvi vyšší než 3,9 mmol/l.
Poraďte se se svým lékařem, jaké jsou vaše správné hodnoty hladiny cukru v krvi.

Příbalový léták