Teploměr lékařský skleněný Exatherm

Zdravotnický prostředek

Teploměr je určen pouze k měření tělesné teploty - způsob měření: 1. v podpaží (axilárně) – 2. v dutině ústní (orálně) – 3. v konečníku (rektálně). Prodej v balení po 10 kusech.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2526052 | Zbozi: 18113134

Popis produktu

Teploměr je určen pouze k měření tělesné teploty - způsob měření: 1. v podpaží (axilárně) — 2. v dutině ústní (orálně) — 3. v konečníku (rektálně). Prodej v balení po 10 kusech.

Užití

* Teploměr je určen pouze k měření tělesné teploty: - teploměr před měřením sklepat alespoň pod 36"C, - teploměr sklepeme tak, že jej uchopíme za konec skleněné trubice a několika prudkými mávnutími celé paže od shora dolů, se současným vytočením zápěstí, sklepeme sloupec měřící kapaliny. - Před měřením zkontrolovat, zda se kontrolní ryska na boku skleněné trubice kryje s dílkem 38"C na stupnici - Zkontrolovat, zda není přerušený sloupec měřící kapaliny v místě prismatické kapiláry (tj. barevná kapilára nad stupnicí). POZOR — přerušení ve stoupací kapiláře v místě mezi nádobkou a stupnicí není závada, ale max. zařízení, které způsobuje, že sloupec měřící kapaliny zůstává v poloze, do které byl vytlačen při nejvyšší naměřené teplotě. - Před měřením teploměr umýt vlažnou vodou nebo dezinfikovat běžnými dezinfekčními prostředky, při dezinfikování nezahřívat. * Způsob měření: 1. v podpaží (axilárně) — teploměr vložit do podpaží, délka měření 5 — 10 min. 2. v dutině ústní (orálně) — vložit teploměr vlevo nebo vpravo od kořenu jazyka a zavřít ústa, délka měření cca 3 min. 3. v konečníku (rektálně) — teploměr zasunout 1— 2 cm do konečníku, délka měření cca 2 min.
Teploměr nevystavovat teplotám okolí nad 40"C.

Dávkování

Při viróze, nachlazení, nevolnosti, rýmě, kašli, chřipkových onemocněních... používejte dle potřeby.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Příbalový léták