Teploměr lékařský digitální Exatherm Basic

Zdravotnický prostředek

Digitální teploměr Exatherm Basic k měření teploty lidského těla. Rozsah měření 32°C - 42°C. Přesnost měření +/-0,2°C. Automatické vypnutí po 10 minutách. Paměť poslední naměřené hodnoty.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2481704 | Zbozi: 18115279

Popis produktu

Digitální teploměr Exatherm Basic k měření teploty lidského těla. Rozsah měření 32"C - 42*C. Přesnost měření +/-0,2"C. Automatické vypnutí po 10 minutách. Paměť poslední naměřené hodnoty.

Užití

Digitální teploměr Exatherm Basic
Co je normální teplota?
Ačkoliv všeobecně udávaná hodnota „normální“ tělesné teploty je 37.0"C, může se za tuto považovat i hodnota v rozmezí od 36.1"C do 37.2"C. Vaši teplotu může totiž ovlivňovat mnoho faktorů, jako např. jídlo, pití, kouření a podobně. Tělesná teplota je obvykle nižší ráno než odpoledne. Ostatní výkyvy teploty závisí na místě a způsobu měření. Při orálním měření (v ústech) je zpravidla naměřená hodnota o 0.5"C vyšší než při axilárním měření ( v podpaží). Při rektálním (v konečníku) měření je naměřená hodnota, zpravidla o 0.5"C vyšší než při měření v ústech (axilárně).
Dezinfekce
Teploměr je voděodolný,nikdy by neměl být zcela ponořen do vody nebo dezinfekčního prostředku. Doporučujeme otírat vlhkým hadříkem namočeným ve vodě nebo za použití desinfekčních prostředků, např: K desinfekci použijte např. 3% roztok Gigaseptu FF nebo
Etylalkohol.
Jak správně používat Váš teploměr? 1. Stiskněte ON/OFF tlačítko pro zapnutí. Přístroj pípne a na displeji se znázorní všechny segmenty. Tento test na displeji bude trvat cca 2 vteřiny. 2. Pokud byl teploměr již minimálně jednou použit, objeví se na displeji poslední naměřená hodnota. 3. Teploměr je připraven k měření, jakmile se na displeji objeví symbol „Lo“ a blikající symbol“C.
POZOR: Pokud je teplota v místnosti vyšší než 32“C, může ovlivnit teploměr a způsobit tak, že se na displeji objeví aktuální teplota v místnosti, namísto symbolu „Lo“. 4. Zvukový signál oznamuje, že měření teploty bylo dokončeno. 5. Pro vypnutí stiskněte opět tlačítko ON/OFF na přístroji (vedle displeje). Pokud přístroj nevypnete pomocí tlačítka ON / OFF, přístroj se automaticky vypne sám po 10 minutách.
Způsoby měření: * Orální měření (v ústech)
Vložte teploměr vlevo nebo vpravo na kořen jazyka tak, aby čidlo přístroje mělo dobrý dotek s tkání. Zavřete ústa a dýchejte klidně nosem, aby výsledek měření nebyl ovlivněn ústním dýcháním. Přibližný čas měření je 1 minuta. * Axilární měření (v podpaží)
Vysušte si podpaží suchým ručníkem, teploměr se musí dotýkat kůže. Ruka musí být přitisknuta k tělu tak, aby teploměr mohl absorbovat všechno teplo. Přibližná doba měření je 2-3 minuty.
Upozornění: Naměřená teplota v podpaží je obvykle o 0.5"C nižší než teplota naměřená v ústech. * Rektální měření (v konečníku)
Toto je nejjistější měření. Je vhodné především pro kojence a malé děti. Naneste lubrikant na bázi vody na špičku teploměru. Poté vsuňte teploměr maximálně 1,25cm do rektálního otvoru. Přibližná doba měření je 1 minuta.
Upozornění: Naměřená teplota v konečníku je obvykle o 0.5"C vyšší než teplota naměřená v ústech.

Příznaky

Při chřipce, angína, virová onemocnění, bolesti svalů a kloubů.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Příbalový léták