Strepsils Plus—orální sprej 20 ml

Humánní léčivý přípravek

Anestetikum pro úlevu od bolesti v krku. Přípravek obsahuje dvě antibakteriální látky proti infekci+anestetikum. Užívá se k léčbě příznaků zánětlivých a infekčních onemocnění dutiny ústní a hltanu a k úlevě od bolesti v krku. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
261 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3751352 | Zbozi: 18145608

Popis produktu

Anestetikum pro úlevu od bolesti v krku. Přípravek obsahuje dvě antibakteriální látky proti infekci+anestetikum. Užívá se k léčbě příznaků zánětlivých a infekčních onemocnění dutiny ústní a hltanu a k úlevě od bolesti v krku. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Amylmetacresolum
Dichlorobenzenmethanolum
Lidocainum

Užití

Strepsils Plus Spray je kombinovaný přípravek. Obsahuje dichlorbenzenmethanol a amylmetakresol, které mají antiseptické účinky a ničí bakterie, viry a kvasinky, způsobující bolesti v krku a záněty dutiny ústní. Lidokain je anestetikum, které mírní bolest místním tlumivým působením na nervová zakončení ve tkáních.
Strepsils Plus Spray se používá k léčbě příznaků zánětlivých a infekčních onemocnění dutiny ústní a hltanu a k úlevě od bolesti v krku.
Pokud se do 3 dnů nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem.
Strepsils Plus Spray není určen dětem do 12 let.

Dávkování

Doporučená dávka přípravku pro dospělé a dospívající od 12 let: Pokud lékař nedoporučí jinak, používají vždy dva vstřiky na postiženou oblast v dutině ústní nebo hltanu; v případě potřeby každé 2 hodiny.
Maximálně 6 dávek (1 dávka = 2 vstřiky) v průběhu 24 hodin.
Přetrvávají-li příznaky onemocnění déle než 3 dny nebo vyskytne-li se horečka, bolest hlavy, pocit na zvracení nebo zvracení, je nutné vyhledat lékaře.

Kontraindikace

Není určeno pro děti mladší 12 let, těhotné a kojící ženy.
Astmatici se musí poradit se svým lékařem ještě dříve než začnou přípravek používat.

Složení

Léčivými látkami jsou: amylmetacresolum, alcohol dichlorobenzylicus, lidocainum.
Jeden ml roztoku obsahuje amylmetacresolum 22,3 mg, alcohol dichlorobenzylicus 4,46 mg, lidocainum 6 mg.
Jeden vstřik obsahuje amylmetacresolum 0,286 mg, alcohol dichlorobenzylicus 0,585 mg lidocainum 0,78 mg.
Pomocnými látkami jsou: ethanol 96 % (V/V), monohydrát kyseliny citronové, glycerol, nekrystalizující sorbitol 70 %, sacharin, levomenthol, aroma máty peprné, anýzové aroma, azorubin (E 122), roztok hydroxidu sodného a kyselina chlorovodíková 25 % (k úpravě pH), čištěná voda.

Příbalový léták