Stopangin—orální sprej 30 ml

Humánní léčivý přípravek

Přípravek se používá k dezinfekci dutiny ústní a hltanu při zánětlivých a infekčních onemocněních nebo při chirurgických výkonech v dutině ústní. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
161 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 8594737048111 | Zbozi: 18101895

Popis produktu

Přípravek se používá k dezinfekci dutiny ústní a hltanu při zánětlivých a infekčních onemocněních nebo při chirurgických výkonech v dutině ústní. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Menthae piperitae etheroleum
Sassafras etheroleum
Aurantii amari floris etheroleum

Užití

Přípravek se používá u dospělých a dětí starších 8 let k dezinfekci dutiny ústní a hltanu při zánětlivých a infekčních onemocněních nebo při chirurgických výkonech v dutině ústní a k ústní hygieně a k potlačení zápachu z úst. U angín, vyvolaných streptokoky, používat jako podpůrný lék při léčbě antibiotiky. Přípravek mohou používat těhotné i kojící ženy.

Dávkování

Přípravek se podává 2-3krát denně.

Příznaky

Bolesti v krku,angina.

Kontraindikace

Přípravek se nesmí užívat při známé přecitlivěl. na některou složku přípravku, při zánětu hrtanu a suchém zánět.hltanu (suché faryngitidě).

Vedlejší příznaky

Přípravek je obvykle dobře snášen, ale může se po použití objevit na přechod. dobu pocit pálení sliz. dutiny ústní, který sám za krátkou dobu vymizí.

Fakta

Přípravek se nesmí vdechovat! Přípravek lze proto použít u dětí starších 8 let pouze tehdy, pokud se nebrání cizímu předmětu (aplikátoru) v ústech a pokud jsou schopny spolupráce, tj. jsou schopny zadržet dech při vstřikování přípravku. Přípravek se nesmí dostat do oka. O vhodnosti současného užívání dalších léků se poraďte s lékařem.
Bude-li Vám lékař předepisovat jiné léky, oznamte mu, že používáte Stopangin.

Příbalový léták