Septolete Menthol 1mg—30 pastilek

Humánní léčivý přípravek

Přípravek je určen při mírných zánětech dutiny ústní a hltanu, ochraně před chřipkou, zánětech sliznice dutiny ústní a zápachu z úst. Účinkují přímo na zdroj infekce, zamezují jejímu šíření a účinně snižují potíže vznikající u infekčních onemocněních. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
139 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3331452 | Zbozi: 18123347

Popis produktu

Přípravek je určen při mírných zánětech dutiny ústní a hltanu, ochraně před chřipkou, zánětech sliznice dutiny ústní a zápachu z úst. Učinkují přímo na zdroj infekce, zamezují jejímu šíření a účinně snižují potíže vznikající u infekčních onemocněních. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Menthae piperitae etheroleum
Eucalypti etheroleum
Mentholum

Užití

Pastilky Septolete/Sep.D obsahují benzalkonium chlorid, který působí jako antiseptický dezinfekční prostředek a svým působením ničí celou řadu bakterií, kvasinek a lipofilních virů. Menthol a silice máty peprné snižují pocit bolesti a tím i subjektivní potíže, jako je pálení a škrábání v krku a zároveň vytváří příjemnou osvěžující chuť. Stejně jako benzalkonium chlorid působí thymol jako antiseptický dezinfekční prostředek a dodatečně přispívá ke zvýšení účinku. Eukalyptová silice zvyšuje vylučování hlenu v horních cestách dýchacích a tím ulehčuje dýchání.

Dávkování

Jednu pastilku rozpusťte v ústech každé 2 až 3 hodiny. Dětem od 4 do 10 let doporučujeme 4 pastilky denně, dětem starším 10 let 6 pastiek denně. Dospělým a dětem starším 12 let doporučujeme 6 - 8 pastilek denně.

Příznaky

Při mírných infekcích v dutině ústní a krku,ochraně během chřipky a nachlazení,zánětu sliznice dásní a ústní dutiny, chrapotu a zápachu z úst.

Prevence

K ochraně během chřipky a nachlazení,při zánětu sliznice dásní a ústní dutiny, chrapotu a zápachu z úst.

Kontraindikace

Pastilky Septolete nesmí být užívány při přecitlivělosti (alergii) na jakoukoli složku přípravku. Přípravek nesmí být užíván dětmi do 4 let.

Vedlejší příznaky

Užívání doporučených množství pastilek Septolete nezpůsobuje nežádoucí účinky.

Fakta

Nedoporučuje se pro děti mladší než 4 roky. Těhotné a kojící ženy mohou užívat pastilky
Septolete na radu svého lékaře. Neužívejte více než doporučenou dávku. Při užívání vysokých dávek může dojít k žaludečním a střevním poruchám, jako je nevolnost a zvracení.

Poznámka

Pastilky Septolete D neobsahují cukr, který bakterie potřebují pro svůj růst a vývoj, proto nezpůsobují vznik zubního kazu.

Složení

Jedna pastilka obsahuje: 0,1 mg benzalkonium chloridu (benzalkonii chloridum). 1,2 mg mentholu (levomentholum), 1,0 mg silice máty peprné (Menthae piperitae aetherolum), 0,6 mg eukalyptové silice (Eucalypti aetherolum) a 0,6 mg thymolu (thymolum).
Údaje o firmě
Krka, d.d., Novo mesto v současnosti patří mezi přední farmaceutické společnosti ve střední a východní Evropě. Naše © obchodní operace jsou © zaměřeny na farmaceuticko-chemické aktivity, které vedle produkce a prodeje léčivých přípravků pro humánní použití zahrnují rovněž výrobu a prodej veterinárních produktů, přípravků pro samoléčbu a kosmetických přípravků. Naše poslání - Žít zdravý život — uskutečňujeme prostřednictvím široké škály našich výrobků a služeb, investicemi do lidí a životního prostředí, prostřednictvím mecenášství a sponzorství.
Wwww.krka.biz/cz

Příbalový léták