Phyteneo Occusept—oční kapky 2x20ml

Zdravotnický prostředek

Occusept je zdravotnický prostředek pro podpůrnou léčbu onemocnění očí, při poruchách tvorby slz, ke zklidnění očí při zánětu spojivek neinfekčního původu, lze jej použít pro výplachy očí při zasažení dráždivými látkami a pro odstranění cizích těles.

Cena vč. DPH
179 Kč
209 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3440790 | Zbozi: 18127041

Popis produktu

Occusept je zdravotnický prostředek pro podpůrnou léčbu onemocnění očí, při poruchách tvorby slz, ke zklidnění očí při zánětu spojivek neinfekčního původu, lze jej použít pro výplachy očí při zasažení dráždivými látkami a pro odstranění cizích těles.

Účinné látky

HYPROMELLOSUM
ACIDUM BORICUM
NATRII TETRABORAS DECAHYDRICUS

Užití

Occusept je oftalmologikum, oční kapky pro podpůrnou léčbu humánních onemocnění očí. Používá se při poruchách tvorby slz různé etiologie, syndromu suchého oka různé etiologie, potížích spojených vlivem užívání některých léků nebo vnějších podmínek (vysoká teplota, vítr apod.) ke zklidnění očí při akutním nebo chronickém zánětu spojivek (conjuctivitis) neinfekčního původu, při podráždění očí vlivem vnějších podmínek (slunce, prach, kouř apod.) nebo vlivem nošení kontaktních čoček a při dlouhodobém zrakovém vypětí. Roztok lze použít pro výplachy očí při jejich zasažení dráždivými látkami a pro odstranění cizích těles.
Přípravek má formu nízkoviskózního isotonického roztoku s extraktem Euphrasia officinalis (světlík lékařský) a lipidickou složkou LipoZoom. Neobsahuje cytotoxické konzervanty (BAC), konzervační účinek je zajištěn kombinací síranu zinečnatého a kyseliny borité.
Extrakt z nati světlíku lékařského obsahuje mimo další látky iridoid aucubin, který má adstringentní (stahující) a antimikrobiální účinky.
Hypromelóza vytváří na povrchu oka ochranný film.
Kyselina boritá a tetraboritan sodný vykazují antimykotické a antibakteriální účinky. Síran zinečnatý působí antimikrobiálně.
Roztok obsahuje navíc lipidickou složku LipoZoom — frakci čištěného sojového lecithinu (phosphatidylcholine a phosphatidylethanolamine). Tyto látky se přirozeně vyskytují v slzách a zlepšují krytí oka ochranným filmem — prodlužují dobu, po kterou je film nepřerušený tím, že vytvářejí lipidickou vrstvu, která brání odpařování a narušování souvislé vrstvy slzného filmu. Významně tak zlepšují komfort pacienta při poruchách tvorby slz.
Phosphatidylcholine je fosfolipid, v organismech je hlavní složkou lipidických membrán.
Zdrojem phosfatidylcholinu je zejména sója, ze které se získává společně s lecithinem a dále se isoluje a purifikuje pomocí chromatografických technik.

Dávkování

Přípravek se dávkuje individuálně, obvyklá dávka je 2 - 3x denně 1- 2 kapky do spojivkového vaku. Přípravek lze podle potřeby užívat i dlouhodobě.

Návod k použití

1. Otočením uzávěru proti směru hodinových ručiček odtrhněte zajišťovací proužek. 2. Sejměte uzávěr a otočte lahvičku dnem vzhůru. 3. Konečky prstů jedné ruky stáhněte dolní víčko a lehkým stiskem druhé ruky na lahvičku dávkujte předepsaný počet kapek do oka nebo spojivkového vaku odhaleného stáhnutím dolního víčka. 4. Při kapání do oka zabraňte kontaktu kapátka s okem nebo pokožkou a nedotýkejte se špičky kapátka, aby nedošlo ke kontaminaci roztoku. 5. Po použití nasaďte uzávěr vždy zpět a dobře uzavřete. 6. Pokud používáte k výplachu oka, obsahem lahvičky několikerým stlačením naplňte oční vaničku po rysku. Vaničku přiložte na postižené oko, zakloňte hlavu tak, aby oko bylo ponořené v kapalině. Pohybujte okem, aby se smáčel celý povrch očního bulbu.
Doporučená doba výplachu je 2-5 minut. 7. Pokud používáte kontaktní čočky, přípravek Occusept aplikujte v případě zánětů a podráždění očí a při výplachu očí jen pokud jsou kontaktní čočky vyjmuté. Kontaktní čočky je možno nasadit až 30 minut po použití přípravku. 8. Při nasazených kontaktních čočkách se přípravek Occusept aplikuje pouze za účelem zvlhčení povrchu oka.
Přípravek Occusept lze na základě dostupných údajů používat i u dětí, těhotných a kojících žen.

Kontraindikace

Hypersenzitivita na kteroukoliv látku uvedenou ve složení přípravku.

Složení

Hypromellosum 6 mg, acidum boricum 8,5 mg, natrii tetraboras decahydricus 2 mg v (ml.
Agua purificata, Euphrasia officinalis extractum fluidum, natrii chloridum, zinci sulfurici pentahydricus, phosphatidylcholine, phosphatidylethanolamine, tocoferoli alfa acetas, caprylic/capric triglyceride, polysorbate 80, dinatrii edetas dihydricus, natrii hydroxidum.
Údaje o firmě www.phyteneo.cz

Příbalový léták