PARIN-POS oční mast—5 g

Zdravotnický prostředek

K ochraně povrchu oka a péči o víčka, rohovku a spojivku, ke zmírnění podráždění oka se zarudnutím, pálením a svěděním. Sterilní oční mast s heparinem bez konzervačních látek.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
není skladem

PDK: 2831650 | Zbozi: 18128944

Popis produktu

K ochraně povrchu oka a péči o víčka, rohovku a spojivku, ke zmírnění podráždění oka se zarudnutím, pálením a svěděním. Sterilní oční mast s heparinem bez konzervačních látek.

Užití

Oční mast PARIN POS© chrání povrch oka tím, že vytváří stabilní, ale průhledný film na rohovce a spojivce. Mastí PARIN POS© Ize pečovat i o oční víčka a kůži okolo očí.
Jelikož masti při zahřátí na teplotu těla zkapalní, měly by se okolo očí používat pouze snášenlivé, speciálně pro oči vyvinuté přípravky. Heparin obsažený v oční masti má podobné vlastnosti jako přirozený slzný film, který zajišťuje, aby slzy ulpívaly na povrchu oka. Povrch oka tak zůstává neustále vlhký, což zabraňuje porušení oční tkáně a umožňuje dobrou regeneraci jejích buněk. PARIN POS zlepšuje slzný film a chrání povrch oka. Tím dochází ke zmírnění pocitu pálení, svědění nebo podráždění očí a potlačení zarudnutí. Oční víčka tak mohou snadno klouzat po rohovce a spojivce.
Heparin obsažený v oční masti je fyziologická látka, která zajišťuje dobrou snášenlivost přípravku a jeho důkladné promísení se slzami v oku.

Dávkování

Mast PARIN POS© by se měla používat podle pokynů očního lékaře. Četnost aplikace závisí na individuálních potížích a životních návycích. Oční mast PARIN POS© se aplikuje obvykle jednou denně před spaním a přes den ji lze doplnit zvlhčovacími očními kapkami. Ohledně častějšího používání masti PARIN POS© se poraďte s lékařem. Délka aplikace není nijak omezena. Pokud se příznaky (např. do dvou týdnů) nezlepší, obraťte se na očního lékaře.

Příznaky

Podráždění očí může mít různé příčiny. K pálení a svědění očí vede podráždění způsobené okolními vlivy jako například silným slunečním zářením, větrem, prachem, klimatizovanými prostory, stejně jako zvýšené namáhání zraku, například při dlouhodobé práci s počítačem nebo řízení automobilu. Mimoto existují i léky, které způsobují jako vedlejší účinek snížení slzení a tím vyvolávají zarudnutí a podráždění očí. PARIN POS© tyto příznaky zmírňuje a vytváří příjemnou, dlouhodobou ochranu oka. Hustá konzistence oční masti vede k mírnému zhoršení vidění. Proto by se měla mast PARIN POS© používat především před spaním. Použitím masti PARIN POS© tak lze zamezit případným potížím při ranním rozlepování očí. PARIN POS© je vhodným doplňkem léčby očními kapkami s obsahem heparinu HYLO PARING podávanými přes den. Oční mast bohatá na tuk však pomáhá pečovat i o kůži kolem očí, např. pokud dojde k podráždění kůže v důsledku dermatologického onemocnění v bezprostřední blízkosti oka.

Kontraindikace

Mast PARIN POS© nemůže být používána při přecitlivělosti na některou z jejích složek a nesmí se aplikovat při nošení kontaktních čoček. Protože nejsou k dispozici patřičné klinické studie, mast PARIN POS© by neměla být používána po operačních zákrocích na oku nebo po poraněních oka.

Vedlejší příznaky

Ve velmi vzácných případech byly hlášeny reakce z přecitlivělosti (například zčervenání, pálení či svědění očí nebo nadměrné slzení), které se zlepšily bezprostředně po ukončení používání přípravku PARIN POSO.

Fakta

Pokud aplikujete PARIN POS© přes den, počítejte kvůli husté konzistenci masti s přechodně zhoršeným viděním. Po tuto dobu byste neměli jezdit autem, aktivně se podílet na silničním provozu, obsluhovat stroje nebo vykonávat práce bez bezpečné opory.
Po použití tubu opět pečlivě uzavřete. Oční mast lze nanést i na oční víčko nebo na kůži obličeje v okolí oka a poté prstem lehce rozetřít. Oční mast z tuby jemně vytlačujte, tubu neohýbejte ani nerolujte. Jednu konkrétní tubu přípravku PARIN POS© by měla používat pouze jedna osoba. Po prvním otevření použitelné 6 měsíců.

Poznámka

Poslední revize informací v návodu k použití: duben 2018 (90.0622 SCB)

Složení

PARIN-POS© je sterilní oční mast s obsahem heparinu, která kromě 1 300 mezinárodních jednotek heparinu sodného (získaného z vepřových střevních sliznic) na 1 g obsahuje i tekutý parafín, tuk z ovčí vlny a bílou vazelínu.
Údaje o firmě
Výrobce: URSAPHARM | Arzneimittel GmbH, IndustriestraBe, 66129. Saarbrůcken,
Německo
Bližší informace žádejte u dovozce: . : URSAPHARM spol. s r.o., Kubánské náměstí 1391/11, 100 00 Praha 10, Česká republika : tel.: +420 295 560 468; e-mail: info Aursapharm.cz; www.ursapharm.cz

Příbalový léták