Oro Verde - Čaj Chanca Piedra—50 g sypaný

Sušená droga P. niruri L. pro přípravu nálevu. Pro obsah účinných látek je bylina užívána tradičním domorodým léčitelstvím nativních indiánů především k podpoře zdraví.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8594055380481 | Zbozi: 18104305

Popis produktu

Sušená droga P. niruri L. pro přípravu nálevu. Pro obsah účinných látek je bylina užívána tradičním domorodým léčitelstvím nativních indiánů především k podpoře zdraví.

Účinné látky

Nirurin
Norsecurin
Ouercetin

Užití

Inhibice usazování krystalů oxalátu vápníku. Chancapiedra je dosud velmi používaná v lidové medicíně Jižní Ameriky dosahujíc velké popularity jako lék na žlučníkové a ledvinové kameny. Peruánská fytoterapie ji též používá při hepatitidě, infekcích močových cest a jako diuretika. Brazilská fytomedicína ji nazývá Ouebra Piedra a užívá ji jako exceletního léku pro odbourávání kyseliny močové a pro eliminaci kaménků, pro odvodnění, při infekcích ledvin a močových cest, bolestech kloubů, cystitidách, problémech s prostatou, ledvinových obtížích, hepatitidě, diabetu a jako spasmolytikum a relaxant hladkého svalstva převážně urogenitálního traktu. V Indické přírodní medicíně je nazývána Pitirishi nebo Budhatri a je obvykle užívána při astmatu, bronchitidě, extrémní dehydrataci, anémii, žloutence a TBC.

Dávkování

Nálev 5: 1000 , max. 1 ltr. denně, děti 250 ml denně

Příznaky

Tradiční použití Chancapiedry při eliminaci žlučníkových a ledvinových kaménků.

Prevence

Pro odbourávání kyseliny močové a pro eliminaci kaménků, pro odvodnění, při infekcích ledvin a močových cest, bolestech kloubů, cystitidách.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Chancapiedra je dosud velmi používaná v lidové medicíně Jižní Ameriky dosahujíc velké popularity jako lék na žlučníkové a ledvinové kameny. Peruánská fytoterapie ji též používá při hepatitidě, infekcích močových cest a jako diuretika. Brazilská fytomedicína ji nazývá Ouebra Piedra a užívá ji jako exceletního léku pro odbourávání kyseliny močové a pro eliminaci kaménků, pro odvodnění, při infekcích ledvin a močových cest, bolestech kloubů, cystitidách, problémech s prostatou, ledvinových obtížích, hepatitidě, diabetu a jako spasmolytikum a relaxant hladkého svalstva převážně urogenitálního traktu. V
Indické přírodní medicíně je nazývána Pitirishi nebo Budhatri a je obvykle užívána při astmatu, bronchitidě, extrémní dehydrataci, anémii, žloutence a TBC.

Poznámka

"Chancapiedra je drobná vzpřímená rostlinka dorůstající výšky 30 - 40 cms, s drobnými lístky a malými květy bílé barvy, lístky vrůstají na dlouhých řapících. Vyskytuje sev deštném pralese Amazonie a ostatních tropických oblastech včetně Baham, jižní Indie a
Číny. Rod Phyllanthus obsahuje více než 600 druhů travin, křovin a jedno- či dvouletých rostlin, vyskytujících se v tropických a subtropických regionech obou polokouli. Druh P. niruri převládá v Amazonii, kde se bohatě šíří jako plevel. Druhy phyllanthus amarus a P. sellowianus jsou velmi blízké jsou velmi blízké druhu P. niruri a to fytochemickým složením a historií ethnomedicinálního použití, ale vyskytují se v suchých klimatech
Indie, Brazílie a Floridy, kde je P. amarus velmi obvyklým plevelem. Spanělský název
Chanca Piedra znamená "Brzda nebo Rozbíječ kamenů“ protože je po generace používán nativními indiánskými kmeny jako velmi efektivní lék při eliminaci žlučníkových a ledvinových kamenů a ostatních problémech s ledvinami."
Údaje o firmě
Wwww.oroverde.cz

Příbalový léták