Oritolin—sprej do krku 12 ml

Zdravotnický prostředek

ORITOLIN je přírodní sprej do krku a úst pro dospělé a děti, který komplexně zvlhčuje vysušenou sliznici hrdla a zmírňuje jeho podráždění s okamžitým a dlouhodobým účinkem.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2924562 | Zbozi: 18113605

Popis produktu

ORITOLIN je přírodní sprej do krku a úst pro dospělé a děti, který komplexně zvlhčuje vysušenou sliznici hrdla a zmírňuje jeho podráždění s okamžitým a dlouhodobým účinkem.

Účinné látky

OLIVAE OLEUM VIRGINALE

Užití

ORITOLIN komplexně zvlhčuje suchou sliznici hrdla a zmírňuje jeho podráždění.
Poskytuje okamžitou úlevu bezprostředně po aplikaci.
Působí dlouhodobě, protože se díky své konzistenci účinněji udržuje na zadní stěně hrdla.
ORITOLIN je doporučován při jakémkoliv pocitu suchosti v krku a v dutině ústní (xerostomie), zvláště při suchosti sliznic farmakologického původu (např. používání léků snižujících krevní tlak nebo antidepresivních léků), suchosti v krku při jiných onemocněních, při hormonálních poruchách, cukrovce, chrapotu, oslabení sliznic intenzivními hlasovými projevy, při pobytu ve znečištěném prostředí, ve vytápěných nebo klimatizovaných místnostech, při kouření.

Dávkování

Pro dospělé a děti starší 12 let: Zadržte dech a přípravek aplikujte 2—3krát na zadní stěnu hrdla.
Používejte maximálně 4krát denně.
Pro děti ve věku 6-12 let: Zadržte dech a aplikujte jednu dávku přípravku na zadní stěnu hrdla. Používejte maximálně 4krát denně pod dohledem dospělých.

Příznaky

Suchost v krku a v dutině ústní (xerostomie), zejména při suchosti sliznic farmakologického původu (např. používáním léků snižujících krevní tlak nebo používáním antidepresiv); při suchosti v krku při jiných onemocněních; při hormonálních poruchách; při cukrovce; při výskytu ztenčené sliznice; při chrapotu; při intenzivní práci hlasem; při pobytu ve znečištěném prostředí, ve vytápěných nebo klimatizovaných místnostech; při kouření.
Suchost v krku a v dutině ústní je také častým doprovodný jevem při Mikuliczově chorobě, Plummerově-Vincentově syndromu, Sjógrenově syndromu a sklerodermii.

Kontraindikace

Alergie na olivový olej.

Vedlejší příznaky

Vedlejší účinky

Složení

Olivový olej zpracovávaný podle farmaceutických standardů, lehký minerální olej, medová esence.
Údaje o firmě www.gpharma.cz / www.oritolin.cz

Příbalový léták