Neo-Angin Šalvěj—24 pastilek

Humánní léčivý přípravek

Neo-angin šalvěj je antiseptikum a mírné analgetikum dutiny ústní založené na kombinaci dichlorbenzenmethanolu, amylmetacresolu a levomentholu. Má antiseptické účinky, zasahující široké spektrum bakterií, které vyvolávají záněty horních cest dýchacích. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
192 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 2850015 | Zbozi: 18106107

Popis produktu

Neo-angin šalvěj je antiseptikum a mírné analgetikum dutiny ústní založené na kombinaci dichlorbenzenmethanolu, amylmetacresolu a levomentholu. Má antiseptické účinky, zasahující široké spektrum bakterií, které vyvolávají záněty horních cest dýchacích.
Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Dichlorbenzenmethanol
AMYLMETACRESOLUM
LEVOMENTHOLUM

Užití

Podpůrná léčba zánětlivých onemocnění ústní a krční dutiny a hltanu, doprovázených typickými symptomy jako je bolest v krku, zčervenání nebo otok.

Dávkování

Pokud není jinak předepsáno, nechají si dospělí a děti starší 6 let každé 2-3 hodiny pomalu rozpouštět v ústech 1 pastilku. Denně maximálně 6 pastilek.
Bez doporučení lékaře by neo-angin šalvěj neměl být užíván déle jak 3-4 dny.

Kontraindikace

Hypersenzitivita na léčivou látku nebo na kteroukoli pomocnou látku. Není vhodné pro děti do 6 let.

Vedlejší příznaky

Velmi vzácně se mohou vyskytnout žaludeční obtíže, trávicí obtíže, podráždění dýchacích cest a podráždění ústní sliznice.
Četnost není známa: Barvivo ponceau 4R může vyvolat alergickou reakci.

Fakta

Neo-angin šalvěj má antiseptické účinky, zasahující široké spektrum známých bakterií, které vyvolávají záněty horních cest dýchacích. Mezi nejběžnější patogeny způsobující zánět hltanu patří gram-pozitivní a gram-negativní bakterie jako jsou stafylokoky, pneumokoky, fusobakterie, především Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa,
Haemophilus influenzae a Branhamella catarrhalis, náhodně také patogenní houby a kvasinky zejména Candida albicans. Levomenthol doplňuje působení dalších dvou léčivých látek svým analgetickým účinkem, založeném na stimulaci chladových receptorů sliznice.

Poznámka

Nezávisle na použití preparátu, neo-angin šalvěj obsahuje kombinaci tří léčivých látek.
Přípravek je užíván pro léčbu lehčích infekcí dutiny ústní a krku. Umožňuje včasné zaléčení, tudíž snižuje potřebu následné antibiotické léčby. Užívá se pří nachlazení, zánětech sliznice dutiny ústní (stomatitis), moniliáze, zánětech dásní (gingivitis), zánětu hltanu i hrtanu (faryngitis, laryngitis) a také u anginy. Tento preparát je kombinací tří léčivých © složek, © dichlorbenzenmethanolu, © amylmetacresolu © a | levomentholu.
Dichlorbenzenmethanol je klasifikován jako derivát benzolu a amylmetacresol jako derivát fenolu; levomenthol je cyklický monoterpen. Hlavní účinnek dichlorbenzenmethanolu a amylmetacresolu je zajištěn jejich povrchovou aktivitou. Obě látky interagují s buněčnou membránou respektive s lipidy v buněčné membráně, což vysvětluje účinnost proti bakteriím a houbám.

Složení

1 pastilka obsahuje: Dichlorbenzenmethanolum 1,2 mg, Amylmetacresolum 0,6 mg,
Levomentholum 5,9 mg.

Příbalový léták