Neo-angin Bez cukru—24 pastilek

Humánní léčivý přípravek

Používá se jako podpůrná léčba při nekomplikovaném zánětu hltanu doprovázeném typickými projevy jako bolest v krku, zarudnutí v krku a mírné obtíže při polykání. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
191 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 4008617149637 | Zbozi: 18101391

Popis produktu

Používá se jako podpůrná léčba při nekomplikovaném zánětu hltanu doprovázeném typickými projevy jako bolest v krku, zarudnutí v krku a mírné obtíže při polykání. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Dichlorobenzenmethanolum amylmetacresolum
LEVOMENTHOLUM

Užití

Dezinfekce ústní dutiny a hltanu při bolestech v krku, chrapot, katarální onemocnění dýchacích cest, záněty ústní dutiny, hrtanu a dásní.
Přípravek Neo-angin bez cukru je antiseptikum a mírné analgetikum dutiny ústní založené na kombinaci dichlorbenzylalkoholu, amylmetakresolu a levomentholu. Použitá antiseptika jsou účinná proti patogenům infikujícím sliznici dutiny ústní a hltanu.
Hlavní účinek dichlorbenzylalkoholu a amylmetakresolu je zajištěn jejich povrchovou aktivitou (destrukce buněčné membrány bakterie). Vzhledem k mnohaleté zkušenosti se nepředpokládá snížení účinnosti proti různým patogenům v závislosti na čase.
Levomenthol doplňuje působení dalších dvou léčivých látek svým analgetickým účinkem, založeném na stimulaci chladových receptorů sliznice způsobující dočasnou kontrakci a následnou dilataci periferních cév

Dávkování

Není-li předepsáno jinak, dospělí a děti od 6 let každé 2-3 hodiny 1 pastilku.
Maximální dávka je 6 pastilek denně. Orální podání - pastilka se nechá rozpustit v ústech.

Příznaky

K prevenci a k léčbě zánět. a inf. onemocnění ústní a krční dutiny a hltanu. Užívá se při bolestech v krku, nachlazení a angině.

Kontraindikace

Hypersenzitivita na léčivé látky nebo na kteroukoliv pomocnou látku uvedenou v bodě 6.1. Podání dětem do 6 let. 6.1. Seznam pomocných látek
Badyáníková silice, silice máty peprné, isomalt, kyselina vinná, Ponceau 4R 80% (E 124).

Vedlejší příznaky

Velmi vzácné: - podráždění ústní a žaludeční sliznice, jako např. zažívací obtíže, pocit na zvracení
Není známo: - alergické reakce jako např. otok úst, jazyka a rtů, vyrážka.

Fakta

Bez doporučení lékaře nemá být přípravek Neo-angin bez cukru používán déle než 4— 5 dnů. Přípravek Neo-angin bez cukru obsahuje barvivo Ponceau 4R (E124), které může způsobit alergické reakce. Dále obsahuje 2,58 g roztoku isomaltu (náhradní sladidlo) v 1 pastilce, což odpovídá 6 kcal (26 kJ). Pacienti se vzácnými dědičnými problémy s intolerancí fruktózy tento přípravek nemají používat. Isomalt může mít při denních dávkách vyšších než 10 g mírný projímavý účinek.
Léčivý přípravek Neo-angin bez cukru nemá být používán bezprostředně před jídlem a pitím.
Používání tohoto přípravku po dobu delší než 5 dnů se nedoporučuje, protože může změnit bakteriální rovnováhu v dutině ústní.
Tento přípravek se nemá používat v případě větších akutních ran v oblasti dutiny ústní a krku.
Těhotenství
Neexistují žádné ©nebo © jen © omezené údaje o © použití amylmetakresolu, dichlorbenzylalkoholu a levomentholu u těhotných žen.
Studie na zvířatech nenaznačují přímé ani nepřímé škodlivé účinky na průběh těhotenství, embryonální/fetální vývoj, porod nebo postnatální vývoj (viz bod 5.3).
Vzhledem k nedostatku informací nelze zcela vyloučit negativní působení na plod, proto se mají těhotné ženy před použitím přípravku Neo-angin bez cukru poradit se svým lékařem. Při doporučování těhotným nebo kojícím ženám je nutno postupovat opatrně.

Složení

Jedna pastilka obsahuje: alcohol dichlorbenzylicus 1,2 mg, amylmetacresolum 0,6 mg, levomentholum 5,72 mg
Pomocné látky se známým účinkem: isomalt (E953), Ponceau 4R red (E124).

Příbalový léták